Weg in de winter

Niks zo leuk als een stevige winterwandeling… en daarna genieten van een warme chocomelk – of iets straffers – in een cafeetje in de buurt. Om je dan heerlijk nestelen in de knusse gezelligheid van je huis-op-wielen. Met de camper eropuit in de winter? Heerlijk!

Zin gekregen om te gaan winterwandelkamperen? Deze campings blijven alvast open tijdens de wintermaanden. Van Pasar krijg je bij elk logeeradresje  er nog een leuke wandeling en horecatip bij. Voor de avonturiers onder ons maken we vermelding van een bivakzone. Wie op zoek is naar comfort vindt zeker zijn gading in onze glampingtip.

Hoogstraten (Antwerpen) - Wortel Kolonie

Ten oosten van Wortel ligt het meer dan 540 hectare grote gebied Wortel-Kolonie, vandaag de stek voor tientallen soorten vogels, vleermuizen, insecten en andere bewoners. Statige bosdreven, open akkers, vennen, heide en graslanden wisselen elkaar af. Je kan er kamperen in een bivakzone.

Waar? Kolonie 41, 2323 Hoogstraten, www.natuurenbos.be  

Tarief? Bivakzones zijn kleine plekken in een natuurdomein waar je gratis en legaal mag overnachten. Je moet eerst een plekje reserveren om te mogen overnachten op een bivakzone van Natuur en Bos. De reservering is gratis en eenvoudig.

bivakzones.camping.dev/nl/

Voorzieningen? Geen voorzieningen aanwezig

Zeker doen:

Het Jan Huetpad ligt gedeeltelijk in Nederland en België. Deze grensstreek met beemden, bossen, lapjes heide, oude dijken en vennen met zeldzame kruiden, vormt een waar paradijs voor klein wild, zeldzame watervogels en vissen. 

Bezoekerscentrum Vallei van het Merkske ligt in het hart van UNESCO werelderfgoed Wortel-Kolonie. Café De Klapekster nodigt je uit om nadien je ervaringen te delen onder het genot van een drankje.

Lommel (Limburg) - Camping Ballasthoeve

Camping De Ballasthoeve is ideaal gelegen voor de natuurliefhebber: midden in de groene omgeving van Pelt en vlakbij toffe fiets-, wandel- en mountainbikeroutes. Overnachten bij De Ballasthoeve is genieten midden in de natuur. Je kan er op de camping terecht met je tent, caravan of camper.

Waar? Ballaststraat 75, 3900 Pelt

ballasthoeve.be  

Tarief? Alle mogelijkheden opsommen zou te ver leiden; bezoek de website, waar je je formule kunt kiezen

Voorzieningen? De camperplaatsen zijn het hele jaar geopend, echter van 1 oktober tot 1 april zonder sanitaire voorzieningen, wel met stroom en water. De ondergrond is verhard, er is stroom, water en WiFi.

Zeker doen:

Voor de echte wandelaars en fietsers: De Ballasthoeve ligt tussen de fietsknooppunten 245 en 247 en bij wandelknooppunt 492

Na een tochtje buiten is het heerlijk vertoeven in het café en terras van Wendy en Rob. Ga je voor een koffie of warme chocomelk? Of een Belgisch pintje of speciaalbier van de tap? En laat je extra verwennen met een borrelhapje erbij.

Ieper (West-Vlaanderen) - Camping Jeugdstadion 

Camping Jeugdstadion is een kleine en groene camping op een boogscheut van het centrum van Ieper. Sinds 1993 vinden trekkers uit gans Europa het de perfecte uitvalsbasis om de Westhoek te ontdekken.

Waar? Bolwerkstraat 1, 8900 Ieper
jeugdstadion.be   

Tarief? Alle mogelijkheden opsommen zou te ver leiden; bezoek de website, waar je je formule kan kiezen

Voorzieningen? De camping is open van 1 maart tot 12 november. Het kampeerautoterrein is het ganse jaar toegankelijk. Voor het kampeerautoterrein moet je inschrijven aan de boekingsautomaat. Tijdens deze periode zijn de sanitaire gebouwen gesloten.

Zeker doen:

Het wandelnetwerk Heuvelland is goed voor zo'n 250 kilometer aan wandelpaden die verbonden zijn via de knooppunten. Hier kan je genieten in de Westhoek van de prachtige heuvels en regio. Het netwerk ligt ook een stuk op een stukje Frans-Vlaanderen.

Prachtig gelegen op de top van de Kemmelberg met een uitzicht om in te lijsten ligt Hostellerie Kemmelberg. Het keukenteam brengt klassieke Franse gerechten met een hedendaagse toets.

 

Stekene (Oost-Vlaanderen) - Camping Voorhout 

Camping Voorhout te Stekene biedt verzorgde toeristische kampeerplaatsen en is een aanrader vanwege zijn ligging te midden van een groene streek met veel wandel- en fietsmogelijkheden in eigen land maar ook net over de Nederlandse grens.

Waar? Maatweg 1, 9190 Stekene

Welkom - Camping Voorhout (waasland.net)  

Tarief? Alle mogelijkheden opsommen zou te ver leiden; bezoek de website, waar je je formule kan kiezen

Voorzieningen? Huisdieren toegelaten, speeltuin, animatie, winkel, cafetaria, wasserette, laadpalen (10 stuks), ruime Parking, elektriciteit, water, lozen cassettetoilet

Zeker doen:

Staat er vandaag lekker veel wind? Dan is dit een ideale dag om eens goed te gaan uitwaaien in het Kieldrechtse krekengebied! Als het vele water de herfstkleuren weerspiegelt, is het er werkelijk verbluffend mooi.

Na de wandeling kan je dan bij een natje en een droogje urenlang nakaarten in Brasserie Brisée

 

Huldenberg (Vlaams-Brabant) - Room8 Glamping

Kamperen midden in de natuur, met de luxe en het comfort van thuis? In de tuin van Park7 kan het! Aan de rivier staat een luxe tent ingericht met een dubbel bed, vooraan in de tent is er een gezellige zitruimte met een tafeltje.

Waar? Kasteelpark 7, 3040 Huldenberg

room8.be

Tarief? Alle mogelijkheden opsommen zou te ver leiden; bezoek de website, waar je je formule kan kiezen

Voorzieningen? De tent heeft zijn eigen sanitair met douche, wc en lavabo om corona-proof te kamperen. Binnen is er ook een gezellige ruimte met houtkachel en nog veel meer

Zeker doen:

De Doode Bemde is het summum van al dat natuurschoon: kilometers wandelpaden in één van Vlaanderens grootste natuurgebieden.

Schitterend gelegen aan de rand van Meerdaalwoud en tussen de vijvers van het recreatiedomein Zoet Water op slechts 7 km ten zuiden van Leuven staat het Spaans Dak. Menu of à la carte? Het is het ideale adres om je wandeling te bespreken.

Gepubliceerd op dinsdag, januari 30, 2024 door Steven Durnez

Delen