Weekendje weg… in West-Zweden

West-Zweden is perfect voor een (kortere) campertrip. Vanuit Göteborg zit je goed voor een paar dagen met bruisende steden, uitnodigende natuur vol fauna en flora, ruige rotsachtige kustlijnen en pittoreske vissersdorpjes. Pasar zet vijf niet te missen highlights op een rij.

Foto's: West Sweden Tourist Board

Rotseilanden Schären

De rotseilanden of Schären verleiden je met hun ongerepte natuurlijke schoonheid en kliffen. Ze zijn het ideale decor voor lange wandelingen. De eilanden zijn bedekt met dichte bossen, een ruime variatie wildgroei van bloemen en bieden een thuis aan diverse vogelsoorten.  De rotseilanden zijn een populaire bestemming: zowel toeristen als locals trekken er graag naartoe. Als je een liefhebber bent van watersport, is dit the place to be met de kalme wateren, beschutte baaien en schilderachtige uitzichten.

Aquaduct van Håverud

Een unieke stop op je reis is het aquaduct van Håverud. Het dateert uit het begin van de 20ste eeuw en moet schepen over het hoogteverschil van 32 meter tussen het Övre (bovenste) en het Nedre (onderste) Frykenmeer tillen. Het heeft een totale lengte van 33 meter en is een prachtig voorbeeld van ingenieurskunst uit die tijd. Een bezoek aan het aquaduct van Håverud biedt niet alleen een blik op de technologische vooruitgang van die vorige eeuw, maar ook de kans om te genieten van de rustige omgeving van het Dalslandkanaal en de prachtige natuurlijke schoonheid van West-Zweden.

DalslandsOutdoor

Dit outdoor avonturencentrum ligt in de mooie regio Dalsland en je kan er wandelen, fietsen, kajakken en ziplinen. Met zoveel activiteiten én ervaren gidsen is het centrum de perfecte bestemming voor als je op zoek bent naar een actieve en verrijkende ervaring  midden in de Zweedse natuur.

Vitlycke Museum

Dit museum neemt je mee terug naar de prehistorie van Zweden. Bekijk de fascinerende rotstekeningen: ze vertellen de verhalen van de vroege bewoners van dit gebied. Het museum heeft ook een openluchtmuseumgedeelte waar je kan genieten van de rotstekeningen in hun oorspronkelijke omgeving. Dat zorgt een extra dimensie : zo zie je de tekeningen van het landschap waarin ze zijn gecreëerd. De rotstekeningen van Tanum, waartoe het Vitlycke Museum behoort, zijn sinds 1994 erkend als UNESCO Werelderfgoed

 Oceaanbus

Voor een avontuurlijke twist moet je zeker een trip maken met de Oceaanbus. Deze unieke amfibische bus – met startpunt in Göteborg - neemt je mee op een opmerkelijke reis, niet alleen over land, maar ook door het water. In een comfortabele bus is het genieten van een panoramische toer langs kustdorpen en schilderachtige landschappen. Een ongebruikelijke, maar onvergetelijke manier om West-Zweden te verkennen.

Deze vijf tips zijn perfect te doen vanuit deze drie campings: 

JOHANNESVIK CAMPING & STUGBY

Midden in een schilderachtige vallei tussen de bergen van Bohuslän. De camping biedt accommodatie in huisjes of op kampeerplaatsen. 

LAXSJÖN CAMPING & FRILUFTSGÅRD

Je kampeert op een schiereiland in Laxsjön - het kanaal van Dalsland, midden in het hart van Dalsland. 

LISEBERGSBYN CAMPING

Hou je van kamperen in de natuur, maar wil je toch dicht bij de stad zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres! Lisebergsbyn camping ligt in het bos op slechts 10 minuten van het stadscentrum van Göteborg.

Gepubliceerd op maandag, februari 5, 2024 door Steven Durnez

Delen