Thuis kamperen, fun?

Kamperen in je eigen tuin? Met deze tips maak je er een onvergetelijke ervaring van. Welkom in Camping Casa!

Koken in je achtertuin

Wie zei dat je ver moet reizen om te ontspannen en er even echt tussenuit te zijn? Laat dit boek vol originele recepten je inspireren om te kokerellen op een vuurschaal of op je bbq. Van gegrilde aubergines over wentelteefjes tot een lekkere pasta: lekker smullen? Check! Vakantiegevoel? Absoluut!

Backyard cooking van The Holy Kauw Company, Arno van Elst en Mireille van Elst – €20 – Uitgegeven door Uitgeverij Snor.

De allerleukste camping

Maak van die kampeersessie in je tuin een memorabele ervaring. Kies uit één van de ruim 80 ideeën uit dit boek: kampeerspelletjes en -activiteiten voor jong en oud, met stap-voor-stap instructies en foto’s. Denk aan slaapzakracen, een eigen gebouw obstakelparcours, kampeerhoedjes met blaadjes en twijgen… Alles wat je nodig hebt, kun je buiten bij elkaar sprokkelen.

Create your own camping activities van Lonely Planet Kids – €12.95 – Uitgegeven door Lonely Planet.

Licht, lichter, lichtst

Til de sfeer op je tuincamping naar een hoger niveau met gezellige verlichting. Deze lichtslinger met led-lampjes van warm wit licht is tien meter lang en dimbaar, zodat je kan kiezen welke vibe je wilt. Het snoer kan tegen elke weersomstandigheid en verbruikt amper energie. Opladen doe je met een USB.

The Camp Light – €24.95 – The Sunnyside.

Hangen & chillen

Vertragen doe je zo: nestel je in een hangmat. Deze fijne hangmat is voor één persoon, maar is heel erg ruim. Met de bevestigingstouwen span je ‘m makkelijk op. Het ding is gemaakt uit zacht polyester, weegt amper 540 gram en als je ‘m niet gebruikt, berg je ‘m op tot een klein zakje.
• Eenpersoonshangmat basic 300 x 150 cm – €17 – Quechua.

Aan tafel!

Ga all the way en installeer je volledig alsof je op een camping bent. Mét tent en campingmeubilair. Deze campingmeubelset bestaat uit vier krukjes en een tafel. Je bouwt de set in een wip op dankzij het klapsysteem. Bijzonder licht en toch robuust door de aluminium onderdelen. Je bergt het geheel na je (thuis)kampeertrip handig op tot een klein koffertje.

Campingmeubelset – €49.99 – Rocktrail.

 

Gepubliceerd op vrijdag, november 10, 2023 door Evelien Heeren

Delen