Superstoer off-road met Yucon

De nieuwe K-Peak combineert offroad-uitrusting met een stoere uitstraling in een combinatie met de Mercedes Sprinter 4x4 als onderstel.

Aan de voorkant vallen de twee led-koplampen boven de bestuurderscabine op. Er worden drie indelingen aangeboden: twee modellen met enkele bedden en eentje met dwarsbed. Aan de achterkant is de K-Peak ruim bemeten dankzij de uitstulpingen aan de zijkanten. Hierdoor is er voldoende ruimte gecreëerd voor het dwars geplaatste bed achterin.

Wat de K-Peak onderscheidt van andere Yucon-modellen, is de technologie die zowel geschikt is voor kamperen als voor het rijden. Standaard wordt de Sprinter geleverd met een 190 pk-motor, een 9-traps automatische transmissie en de nieuwe intelligente vierwielaandrijving van de Mercedes Sprinter. In de bestuurderscabine zit je in comfortabele stoelen van Mercedes-Benz, bekleed met veloursleder en voorzien van het K-Peak-logo. Voor extra rijcomfort zijn er ook een MBUX-infotainmentsysteem, spraakgestuurde navigatie en een 360-graden camera aanwezig.

Het meest opvallende kenmerk van de avontuurlijke Yucon K-Peak is dat deze standaard is uitgerust met een 300 Ah lithiumbatterij. Bovendien kan deze batterij worden opgeladen via de standaard meegeleverde 90-watt zonnepanelen in plaats van alleen via het elektriciteitsnet. Daarnaast is de camper voorzien van een dieselverwarming en een compacte gaskast. Als je nog meer uitrusting wil, zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals een 2000 watt omvormer, een WLAN-router en een luifel.

Voor reizen met meer dan twee personen kan een opklapbaar dak worden geïnstalleerd. Dit dak wordt geleverd met een tweede 90-watt zonnepaneel en een mini-Heki-dakraam.

yucon.frankia.com

Gepubliceerd op maandag, oktober 16, 2023 door Steven Durnez

Delen