Maak kennis met dit “ultieme gevoel van vrijheid” op het Daktentfestival

Wel willen kamperen, maar geen budget voor camper of caravan? Dan is een daktent een waardig alternatief. Op het derde Daktentfestival, dit weekend in Nederland, kan je de nieuwste modellen ontdekken en doorwinterde daktentkampeerders uithoren over hun ervaringen.

Daktenten worden alsmaar populairder, een trend die al voor corona begon. Voor vele beginnende kampeerders is een daktent een goed startpunt, zonder dat ze zware investeringen moeten maken voor een camper of caravan. Ook de organisatie van het Nederlandse Daktentfestival merkt de trend. “Mensen willen meer rondreizen, maar hebben niet altijd budget voor een camper”, zegt organisatie Ivar van der Leij. “Een daktent is dan een gunstig alternatief en het geeft mensen een ultiem gevoel van vrijheid.” Volgens hem is de daktent een blijver.

Van 16 tot 18 september vindt de derde editie van het Daktentfestival plaats in Schipborg, in de Nederlandse provincie Drenthe. Nieuwsgierige kampeerders zijn met name welkom op 17 september, tussen 14 en 17 uur, voor de vrij toegankelijke bezoekersmiddag. Dan kan je doorwinterde gebruikers uithoren over hun ervaringen en de voor- en nadelen van verschillende modellen. Je komt ook te weten hoe je zo’n daktent uitklapt, of je auto voldoet om er een tent op neer te poten en hoe je kan kamperen in de winter of met kinderen. De rest van het weekend is uitverkocht en staat voornamelijk in het teken van het uitwisselen van ervaringen en het verbroederen tussen daktentkampeerders.

De bezoekersmiddag op 17 september is gratis, vooraf dien je wel even te registreren via www.daktentfestival.nl

Gepubliceerd op dinsdag, september 13, 2022 door Tom Peeters

Delen