Kamperen in de jaren 60 op de Rodeberg

Ja, op minicamping In De Nachtegaal kan je gewoon je eigen tent of caravan neerpoten. Maar veel leuker is het om je intrek te nemen in een van de vintage caravans die uitbaters Koen Hardeman en Annelies Caulier verhuren.

Op de top van de Rodeberg, een puist in het West-Vlaamse landschap op een steenworp van Frankrijk, lijkt wel permanent een hippiefestival gaande. Verschillende oude caravans en VW-busjes staan er opgesteld in een weide. Het is minicamping In De Nachtegaal. De keuze voor retro heeft twee facetten, zo verklaart uitbater Koen. “Enerzijds zijn we zelf enorme liefhebbers van vintage. In het cafeetje aanpalend aan de camping vind je dan ook email borden, vintage meubeltjes en decoratieve elementen uit de jaren 60 en 70. Daarnaast zochten we naar een manier van logies die duurzamer is dan een tent.”

Het koppel begon Belgische caravans op te kopen die niet meer gemaakt worden, van merken als Bourgeois en Constructam. Momenteel zijn er een stuk of zeven exemplaren beschikbaar voor overnachting. In de vintage caravans kunnen twee personen comfortabel overnachten. Gezinnen van vier nemen hun intrek in een oude Amerikaanse Airstream. Al blijven tenten of caravans van een recenter bouwjaar ook welkom op de campingweide. Want het draait op deze camping niet enkel om een retroslaapplek. Hier staat ook de kampeersfeer van weleer centraal - gezellig met de campingburen rond een vuurkorf verbroederen. De vergezichten over het Heuvelland krijg je er gratis bovenop.

In De Nachtegaal. Rodebergstraat 36, 8954 Westouter. Meer info en boekingen via https://www.indenachtegaal.com/

Gepubliceerd op maandag, september 13, 2021 door Tom Peeters

Delen