Hobby gaat campers bouwen in samenwerking met Volkswagen

Volkswagen en camperspecialist Hobby hebben de eerste steen gelegd voor een langdurige samenwerking. In de eerste fase van de samenwerking zal Hobby nog voor het einde van het jaar eigen camperoplossingen aanbieden op basis van de Volkswagen Crafter bestelwagen. De nieuwe voertuigen zullen voor het eerst te zien zijn op de Caravan Salon Düsseldorf.

Lars Krause, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen Bedrijfswagens voor Verkoop en Marketing: "In de afgelopen jaren hebben we een constant groeiende trend gezien met betrekking tot onze kampeerauto's. Dat geldt niet alleen voor onze California-modellen, maar voor de hele branche. Het 'bestelwagenleven' is een echte lifestyle geworden. We zijn dan ook verheugd om onze samenwerking met Hobby aan te gaan, want we zijn er zeker van dat onze Crafter een ideaal basisvoertuig is voor hun campers."

"De samenwerking met Volkswagen Bedrijfswagens wordt een gamechanger voor de Hobby-Fendt Groep en opent totaal nieuwe mogelijkheden voor ons", zegt Bernd Löher, Chief Executive van Hobby. "De Crafter brengt alle functies met zich mee die onze klanten al kennen van hun auto en die ze - vooral op het gebied van veiligheid - waarderen. Voor Hobby is dit het ideale moment om het portfolio strategisch uit te breiden en toe te treden tot het premium campersegment, een van de sterkst groeiende categorieën in de vrijetijdsvoertuigenmarkt", voegt Löher toe.

Gepubliceerd op maandag, mei 23, 2022 door Steven Durnez

Delen