Het zelfreinigend toilet

Als het van Thetford en zijn revolutionaire iNDUS-systeem afhangt, is het binnenkort afgelopen met het handmatig uithalen van de toiletcassette, the walk of shame over de camping en het ledigen op de aangewezen loosplek. Zelfs de spoelwatervoorraad wordt voortaan geautomatiseerd. Zo kan je tot liefst zeven dagen autonoom naar het toilet.

Hoe werkt iNDUS? 

Kleine en grote boodschappen belanden in een ‘zwarte’ tank, waarin alles fijngemalen wordt. Spoelen doe je voortaan met afvalwater, tenzij er onvoldoende voorhanden is - dan gebruikt het systeem verswater. Om te lozen sluit je eenvoudigweg een slang aan op een afvoerapparaat. Dat plaats je op een afvoerrooster en het lozen kan starten. Bovendien mag dit boven een gewoon riool. Tijdens het lozen mengt het afvalwater zich met de zwarte tank, zodat er automatisch gespoeld wordt. Het systeem heeft een automatische vloeistofdosering met drie flessen met additieven waarmee je vier weken autonoom kan reizen. Alle niveaus kan je via een handige app checken.  Door het gebruik van grijs spoelwater zou je op vier weken tijd maar liefst 112 l verswater uitsparen!  

Thetford lanceert meteen ook een nieuw toilet: een stijlvol design van slechts 7,5 kg. Omdat een verbinding met de cassette niet meer nodig is, kan het toilet op elke plaats in de ruimte staan. Het heeft een geluidsarme vermaler en twee spoelniveaus: een groot (0,5 l) en een klein (0,2 l). Het toiletdeksel heeft een soft close-sluiting en de spoeling gebeurt elektrisch.  

In welk merk? Voorlopig maakt enkel Bürstner gebruik van het nieuwe systeem in zijn nieuwe Élégance-integraal. Wel horen we dat heel wat andere fabrikanten ook interesse tonen. Wordt vervolgd!  

www.thetford.com  

Gepubliceerd op woensdag, januari 13, 2021 door Steven Durnez

Delen