Het jaar rond camperen aan de kust

Deze winter kan je voor het eerst op de Kompas Campings genieten van winterservice. Tot de start van het eigenlijke kampeerseizoen eind maart 2021 zijn campers er nu al welkom. Meer dan honderd camperplaatsen zijn beschikbaar voor wie ook in de winter geniet van de kust.

Winterkamperen aan de kust? 

Welja, geniet van een stevige wandeling over het strand of in een natuurgebied in de omgeving en beloon jezelf met een glas of een lekkere maaltijd. Verken in de onmiddellijke nabijheid stadjes als Nieuwpoort, Veurne en De Panne of maak een uitstap naar Oostende, Brugge of Ieper. En ook in de winter kan je fietsen langs de IJzer of door de polders. Op de Kompas Camping in Westende of het camperpark Lombardsijde verblijf je op loopafstand van de zee. Kompas Camping Nieuwpoort ligt aan het spaarbekken van de IJzer. Water is altijd dichtbij, welke locatie je ook kiest. 

Wat is die winterservice? 

Voor het eerst openden de Kompas Campings in Nieuwpoort en Westende deze winter, buiten het kampeerseizoen, de deuren voor camperaars: zij kunnen er op de camping verblijven en gebruik maken van een watertappunt, elektriciteitsaansluiting en een servicestation, en uiteraard van het sanitair. De andere faciliteiten (restaurant, winkel, zwembad, snackbar, fietsverhuur) zijn dicht. 

Tot wanneer loopt de winterservice? 

De winterservice startte op 30 november en duurt tot 26 maart. Vanaf dan is er op de campings weer een full service en gaan alle horeca- en recreatiediensten open.  

Voor wie is de winterservice bedoeld? 

Enkel voor campers. Andere kampeerders (in tenten, caravans, trekkershutten…) zijn weer welkom vanaf 26 maart 2021. 

Wat kost dat en hoe boek je dat? 

Een nacht camperen voor twee personen, inclusief nutsvoorzieningen en taksen, kost € 20. Boek gratis online of ter plaatse aan een scherm. Je kan ook per mail of telefonisch boeken, maar dan komen er € 12 dossierkosten bij. Binnenrijden via de automatische slagbomen gebeurt met nummerplaatherkenning. 

Hoeveel camperplaatsen zijn er? 

  • In Nieuwpoort zijn er op de nieuwe camperzone 56 camperplaatsen en 2 servicestations voor campers. Elke plaats heeft zijn eigen grasveld met alle ruimte voor rust en social distancing. De plekken zijn 70 m² groot. 
  • In Westende zijn er 39 nieuwe camperplaatsen van 70 m² inclusief een servicestation voor campers. Ook hier heeft elke plaats een privégrasveld.  
  • In Lombardsijde is er overigens ook een Kompas Camperpark, dat ook het hele jaar open is. Er zijn 35 verharde camperplaatsen van 9 op 4,5 m met stroomaansluiting en een servicestation, maar geen sanitair. In het laagseizoen betaal je er € 12,50 voor 20 uur, € 21 voor 44 uur.  

www.kompascamping.be 

Nieuwpoort: Brugsesteenweg 49 

Westende: Bassevillestraat 141 

Lombardsijde: Strandjuttersdreef 2 

Gepubliceerd op donderdag, januari 21, 2021 door Koen Driessens

Delen