Een eerste keer op reis met een huurcamper

Voor een eerste korte kampeerreis met een gehuurde camper raden wij jullie aan een niet al te verre reis te doen. In België en de ons omringende buurlanden zijn er verschillende goede camperplaatsen en campings die je kan aandoen. Op internet worden vele sites en apps aangeboden waar je kan zoeken en vergelijken (velen ook met foto's).

Ga zeker ook zowel op campings als op camperplaatsen staan. Zo kan je van beide overnachtingsmogelijkheden proeven. Bij de ene sta je volledig op jezelf, bij de andere zijn er verschillende faciliteiten (douche, elektriciteit,...) voorhanden. Zo leer je ook wat de mogelijkheden en eventuele beperkingen zijn van water/gas/elektriciteit.

Verplaats je geregeld korte afstanden om zo ook het rijden met de camper onder de knie te krijgen en een idee te hebben van het telkens weer opstellen en afbreken. Je kan dus best op voorhand een route uitstippelen met eventuele overnachtingsplaatsen die je wil aandoen. Hier kan je dan rekening houden met wat je wil zien en doen (stedelijke omgeving, natuur, zee, wandelen, fietsen, ...), want dat is voor iedereen verschillend.

 Probeer zeker ook eens uit hoe lang je 'autonoom' kan staan, vooraleer je aan een elektriciteitspunt moet. Dit is uiteraard sterk afhankelijk van je eigen kampeergewoontes. Ook hoeveel afvalwater jezelf genereert en hoeveel vers water je verbruikt (Is er een bruikbare douche aanwezig in jouw camper?) kan sterk verschillend zijn naargelang je eigen kampeergewoontes.

 Heel wat 'kersverse' motorhomers gaan eerst een aantal keer mee met een camperclub van Pasar. Daar wordt je door heel wat ervaringsdeskundigen bijgestaan met raad en daad. Je kan ook een uitgebreide babbel organiseren met een ervaren camperaar uit de buurt of via de Pasar familie.

Gepubliceerd op dinsdag, januari 12, 2021 door Steven Durnez

Delen