E-roadtrip? Appen maar!

Op een roadtrip met een elektrische auto of camper kan je voor uitdagingen komen te staan. Gelukkig bestaan er apps die je leven dan heel wat gemakkelijker maken. Downloaden maar!

1. A Better Routeplanner

Een superhandige app om goed te kunnen plannen: door simpelweg jouw voertuig te selecteren, een vertrek- en eindpunt in te voeren, het gewenst batterijvermogen bij aankomst aan te geven en te kiezen tussen weinig maar lange stops of veel maar korte stops, berekent de app je hele route in detail voor je uit. Je kan nog verder gaan door rekening te houden met het weer en de actuele verkeerssituatie onderweg.

abetterrouteplanner.com/

2. Chargemap

Superhandig, dit overzicht van honderdduizenden laadstations in Europa. De app vertelt je niet alleen waar je kan opladen, maar ook de snelheid, compatibele abonnementen, tarieven, status en soms zelfs beschikbaarheid van bijna elk oplaadpunt.

nl.chargemap.com/

3. Tesla

Ook al heb je zelf geen Tesla, dan nog is deze app een must om de dichtstbijzijnde, openbare supercharger te vinden. Tegenwoordig kan iedereen de snelladers van de Amerikaanse fabrikant gebruiken om zijn elektrisch voertuig op te laden. De oplaadstations zijn heel efficiënt en er is bijna nooit plaatsgebrek. Thanks, Elon Musk!

www.tesla.com/nl_be/supercharger

Gepubliceerd op woensdag, oktober 11, 2023 door Ophélie Jammaers

Delen