Drie redenen waarom camperen de max is

Het coronavirus en het nieuwe normaal van de anderhalvemetermaatschappij hebben ook het camperleven omvergeworpen. Reisbeperkingen, hygiëne- en afstandsregels houden ons dicht bij huis. De zomer van 2020 hoeft echter geen vakantie in mineur op te leveren. Zeker niet in een camper, want een motorhome is nu meer dan ooit het perfecte vakantiemiddel.

1. Camperen = veilig reizen

Veiligheid is altijd een prioriteit geweest in de camperindustrie, met campers die veilig zijn in het verkeer en bovendien beschermd zijn tegen inbraak. Het coronavirus geeft ‘veiligheid’ een extra invulling, namelijk op het vlak van hygiëne.

Camperen is bij uitstek trouw zijn aan de richtlijn ‘in je kot’ te blijven, maar dan op een mobiele manier:

  • Camperen = reizen met altijd dezelfde mensen: je partner, gezin, familie of dichte vrienden.
  • Camperen = altijd in je vertrouwde omgeving: de camper als mobiele hotelkamer. Anders dan in een gewone hotelkamer, waar buitenstaanders (hotelpersoneel of andere gasten) in je bubbel komen, is je camperhotelkamer jouw exclusieve domein. Je slaapt in je eigen bed met je eigen beddengoed. Toilet en douche worden enkel gebruikt door jou en je naasten.

En wat dan met huurcampers? De verhuurfrequentie is veel lager dan hotelkamers of andere logies: huurcampers worden gemiddeld twee tot vier weken verhuurd aan één huurder en tellen dus per seizoen minder verschillende huurders. Bovendien krijgt de camper bij elke wissel een stevige schoonmaakbeurt, waardoor hij weer in de meest veilige omstandigheden beschikbaar is voor de volgende huurder.

2. Camperen = de ultieme vrijheid

Reizen met een camper staat voor absolute vrijheid! Weet je nog, bij vliegreizen? Je moet maanden van tevoren boeken als je zeker wil zijn van je bestemming. En als het dan zover is, moet je uren op voorhand aanwezig zijn op de luchthaven om in te checken en de veiligheidscontroles te doorlopen. Voor je vakantie nog maar begint, ben je al een dag verder. Bij een camperreis begint je vakantie op het moment dat je de motor start. Je kan zelfs tot op het laatste moment wachten om te beslissen of je vertrekt. Bovendien kan je tot vlak voor het vertrek beslissen waarheen je koers zet. Had je een bestemming in gedachten, maar wordt er slecht weer voorspeld? Geen probleem, je zoekt meteen een andere en zonnige bestemming. Sterker nog, het spannendste aan reizen met een camper, is dat je ook eens helemaal niets plant. Je gaat achter het stuur zitten en weet niet waar je ’s avonds terechtkomt. Dat is vrijheid gekoppeld aan een vleugje avontuur.

3. Camperen = ook dichtbij blijven is vakantie

Ons wordt aangeraden deze zomer (en misschien nog wel langer) dicht bij huis of in eigen land te blijven? Geen probleem met een camper! Met een mobiele hotelkamer die altijd vertrekkensklaar staat, is elke trip een vakantie: van een daguitstap tot enkele weken onderweg. En ver hoeven we niet te reizen voor mooi zomerweer. Dat heb je ook vaak genoeg in ons land, dat bovendien de meest diverse en aantrekkelijke bestemmingen kent. Of het nu de Belgische kust is, de Ardennen, de Leiestreek, de Kempen... Ons land telt zoveel mooie ‘pak je tijd’-plekjes waar je prima kan onthaasten, ontspannen en ontdekken.  Een camper is overigens de ideale metgezel voor fervente fietsers en wandelaars: zoek een camperplaats (de keuze wordt almaar groter) en je bent vertrokken.

Gepubliceerd op maandag, juni 1, 2020

Delen