DIY: ‘Spice up’ je camper met deze kruidenpotjes

Natuurliefhebbers, kampeerders en avonturiers zijn dol op compacte oplossingen die toch dat beetje luxe onderweg garanderen. Voor diegenen die ook tijdens een kampeermaaltijd graag genieten van verse kruiden, heeft Alongtheroad de ideale DIY-oplossing.

Het resultaat is niet alleen praktisch, maar voegt ook een vleugje huiselijkheid toe aan de compacte leefruimte van een camper. Volg het stappenplan hieronder en laat de kok in je los tijdens je volgende kampeertrip: 

Stap 1: Verzamel je benodigdheden

Voordat je begint, verzamel je alle benodigde materialen: 

  • Kleine potjes in een vorm naar keuze, wij kozen bijvoorbeeld hexagon-potjes
  • Sterke magneten (5kg trekkracht)
  • Etiketten + marker of een labelmaker 
  • Verschillende (verse) kruiden
  • Een lijmpistool
  • Optioneel: verf of decoratieve materialen om de potten aan te passen aan je smaak en de inrichting van je camper.

Stap 2: De potjes voorbereiden 

Begin met het reinigen en drogen van de kruidenpotjes om eventuele resten of stof te verwijderen. Als je de potten wil personaliseren, doe je dat ook het best in deze stap. Je kan ze bijvoorbeeld zo verven of personaliseren dat ze passen bij de kleuren en stijl van je camper. Wij gingen voor een naturel look. 

Stap 3: Magneten bevestigen 

Breng met behulp van een lijmpistool een sterke magneet aan op de binnenkant van het deksel. Ga voor magneten met 5kg trekkracht, want door de magneten aan de binnenkant te bevestigen verlies je kracht. Laat de lijm goed drogen en controleer of de magneten stevig vastzitten. Je wil natuurlijk vermijden dat de potten tijdens het rijden loskomen.

Stap 4: Kruiden toevoegen

Vul de potten met verschillende kruiden naar keuze. Denk aan kruiden die je vaak gebruikt tijdens het koken. Wij kozen voor basilicum, tijm, oregano, rozemarijn, paprika en lookpoeder. We nemen ook telkens enkele lege potjes mee op reis, die we in het land van bestemming laten vullen op een lokaal marktje. Gebruik je verse kruiden? Zorg er dan voor dat de kruiden goed gedroogd zijn om vocht in de pot te voorkomen.

Stap 5: Etikettering

Gebruik de labelmaker om de kruiden te labelen. Zo zie je in één oogopslag welke kruiden je nodig hebt tijdens het kokkerellen. Heb je een mooi handschrift? Dan kan je de labels natuurlijk ook gewoon met etiketten en een marker maken.

Stap 6: Ophangen

Nu de kruidenpotjes magnetisch zijn, kun je ze eenvoudig op een metalen oppervlak in je camper bevestigen. Denk aan de koelkast, een metalen plank of gewoon de zijkant van je camperbus. Je kruiden nemen niet langer kast- of schuifruimte in en zijn altijd binnen handbereik tijdens je kampeeravonturen. Eet smakelijk! 

 

Gepubliceerd op dinsdag, november 7, 2023 door Alongtheroad.be

Delen