Challenger gaat de uitdaging aan

Bij Challenger blijven de meest populaire indelingen verkrijgbaar als twee integralen, tien halfintegralen en vijf buscampers. In de drie uitrustingsniveaus vormt Start de basis, Vip het middensegment en Premium is het neusje van de zalm.

Integraal met paviljoenbed  

Slechts twee integralen hebben een Premium-uitrusting. De 3048XLB combineert een vrijstaand bed met een badkamer over de volledige breedte en een Smart Lounge (face à face-zithoek). De blikvanger echter is de nieuwe 6040. In deze unieke integraal (699 cm) zoek je tevergeefs naar een hefbed boven de stuurcabine. Slapen doe je in een paviljoenbed boven de Smart Lounge! In de ruimte boven de stuurcabine zitten opbergvakken en een dakluik. Achteraan heb je de luxe van een badkamer over de volledige breedte van de camper, met aansluitend een gigantische dressing met onderliggende garage.  

Tien om te zien 

Kortere voertuigen winnen terrein. Bij Challenger blijven alle halfintegralen onder de 720 cm. Elk model is verkrijgbaar als First Line (Fiat of Ford), Titanium Vip (Fiat) en Titanium Premium (Ford). De laatste krijgt een donker interieur. Liefhebbers van een licht interieur kunnen terecht bij de eerste twee uitrustingsniveaus.  

Vier nieuwe indelingen: 

  • Opvallend is de 644 (696/699 cm) met een dwarsbed van 143 bij 200 cm met eronder een praktische leg- en hangkast. Via een luik heb je binnenin toegang tot de garage.  

  • De 648 heeft dezelfde buitenlengte met een vrijstaand bed van 160 cm breed, met een douche en badkamer die bereikbaar zijn vanuit de slaapkamer.  

  • Deze indeling is ook verkrijgbaar in de langere 788 (716/719 cm) maar met een dubbele deur tussen slaapkamer en leefruimte.  

  • Liefhebbers van een twinbed kiezen voor de nieuwe 777GA (716/719 cm), waar je bedjes hebt van 90 cm breed of een volledig ligvlak kan bouwen.  

Buscampers  

De nieuwe V690 (636 cm) pronkt achteraan met een XXL-bed van 190 bij 192 en 185 bij 159 cm, afhankelijk van op welke hoogte het bed zich bevindt. Inhoudelijk heb je een laadruimte van maar liefst 1.500 tot 2.400 liter! Het elektrische paviljoenbed maakt dit mogelijk. Een 220 V stopcontact en buitendouche ontbreken evenmin. Ook hier drie uitrustingsniveaus, waarbij de Premium-versie opvalt door zijn panoramische dakluik boven de stuurcabine. Optioneel is ook een pop-updaktent verkrijgbaar met een slaapplaats voor twee personen. De badkamer is nog functioneler dan tevoren.  

Gepubliceerd op vrijdag, januari 22, 2021 door Steven Durnez

Delen