Altijd een stap vooruit met Knaus

De Duitse fabrikant lanceert met Yaseo een nieuwe reeks op maat van de elektrische trekauto.

Een eerste model, de Yaseo 340 PX (348 cm) heeft een leeggewicht van 860 kg. Er werd ook extra aandacht besteed aan de luchtweerstand. Deze twee elementen bepalen het energieverbruik.

Extra troef daarbij is het voorfront, dat 14% compacter is dan de klassieke Südwind-reeks. De Fold-X-Pand achterwand zorgt voor 10 cm meer binnenruimte. Deze compacte caravan heeft een ruime face à face-zithoek met tegen de wand een klapbed van 160 bij 200 cm. Je kan een stuk van de zitbanken verwijderen, waardoor er ruimte ontstaat om over de volledige breedte fietsen mee te nemen. Een compacte badkamer en keuken ontbreken niet.

Op het Caravan Salon Düsseldorf presenteerde Knaus met de Yaseo 500 DK al een extra model. Dat is met een buitenlengte van 528 cm langer en met een rijklaar gewicht van 1.150 kg ook zwaarder. Deze indeling valt op door de innovatieve badkamer, die je dubbel zo groot kan maken en het Frans bed, dat je in een handomdraai omvormt tot een lounge. Met de gewichtsreductie in het achterhoofd zitten er geen gasflessen in deze caravan. Hij wordt volledig elektrisch aangedreven. Je krijgt daarbij een inductiekookplaat en een Dometic toestel dat kan koelen en verwarmen.

www.knaus.de

Gepubliceerd op maandag, oktober 9, 2023 door Steven Durnez

Delen