Zware gasflessen

Die twee grote, zware gasflessen krijg ik nauwelijks in of uit mijn camper. Wat kan ik doen?’

Je hebt verschillende alternatieven. 

Als de ruimte het toelaat, monteer je een slede onder de gasflessen: dan kan je de flessen eerst naar buiten trekken, waar ze makkelijker vast te pakken en af te koppelen zijn.  

Of kies voor gasflessen in kunststof: die zijn lichter (gevuld 15,3 kg vs. 22 kg in staal) en de inhoud is makkelijk te controleren door de doorschijnende wand. Een nadeel is dat je deze cilinders moet omruilen voor volle, wat doorgaans duurder is dan vullen. De gasflessen van Benegas Light zijn in België en Nederland ruim beschikbaar, in andere landen minder. 

Aluminium gasflessen zijn ook lichter (16-17 kg), mooi om te zien, maar leeg kwetsbaarder voor deuken. Ze zijn in heel Europa bij gasvulstations te vullen. 

Als je de gasflessen tijdens de stalling in de camper wil houden, kies dan voor LPG-gasflessen (met 80% vulbegrenzing) of een speciale cilinder met grotere inhoud die de gaskast vrijwel geheel vult. De bestaande gasslangen met drukregelaar passen eraan. Twee met elkaar verbonden LPG-gasflessen met buiten een vulaansluiting kosten exclusief montage ca. € 600.  

Gepubliceerd op woensdag, januari 13, 2021 door Wim De Roos

Delen