Vegetarisch herfststoofpotje

Vegetarisch herfststoofpotje

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 pastinaken
  • 1 knolselder
  • 600 g paddenstoelen naar keuze
  • 4 uien
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • Een takje tijm
  • 3 el walnootolie
  • Olijfolie
  • 800 g kruimige aardappelen
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Snijd de uien in halve ringen, halveer de pastinaken en snijd ze in plakjes van ½ cm.
  • Verhit wat olijfolie in een pot en stoof daarin de uien en de pastinaak aan samen met de geplette teentjes knoflook.
  • Schil de knolselder, snijd hem in blokjes van 1 cm, voeg ze bij de ui en de pastinaak en laat alles enkele minuten stoven. Blus met de groentebouillon.
  • Schil de aardappelen en doe ze in stukjes bij het stoofpotje samen met het takje tijm. Bak ondertussen de paddenstoelen in de walnootolie.
  • Als de groenten en aardappelen gaar zijn en het vocht is verdampt, ga je er met een pureestamper lichtjes door tot je een hutsepot krijgt. Voeg daarna de gebakken paddenstoelen toe en kruid af met peper en zout.
Gepubliceerd op vrijdag, januari 15, 2021 door Wim Borghys

Delen