Tiny house op wielen

Is dit schattige blokje een minicaravan of een tiny house? De waarheid ligt in het midden. Met de Adventure waagt The Cuber, een fabrikant van mobiele huizen, zich aan een caravan.

Eigenlijk maakt The Cuber tiny houses op maat. Je weet wel: kleine, mobiele huizen voor wie van minimalisme een levensstijl maakt. Voor wie in zo’n kleine ruimte gedijt dat ie simultaan kan douchen, koffiezetten en de afwas doen. Klinkt inderdaad verdacht veel als de gemiddelde caravanbewoner, sowieso een kei in het wegstoppen van gelijk wat in een zo weinig mogelijk plaats.

Voor het Duitse The Cuber was het dus een kleine stap. Meer zelfs, het concept ontstond toen een ontwerper van The Cuber zijn motorfiets wilde transporteren en overnachten bij een evenement. Toen hij niets naar zijn goesting vond, besloot hij dan maar zelf een geschikte caravan ineen te steken.

De Adventure is voor mensen die normale caravans saai vinden, maar die wel nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden die een leven onderweg kan bieden. Net zoals de tiny houses van het bedrijf kan deze caravan volledig aan de wensen van de koper worden aangepast. Zonnepanelen en dikke accu’s, een luxueus bed, een werkplek voor digitale nomaden, een keukenblok voor wie onderweg graag kookt: het behoort allemaal tot de opties.

De geïsoleerde vloer en wanden en de bedden op lattenbodems maken van een nachtje in de Adventure bijna een glampingervaring. De achterwand kan helemaal open. Zet ‘m op een klif of aan het strand en je hebt als van lifer meteen de perfecte foto voor op Instagram.

Meer info: thecuber.de/adventure/

Gepubliceerd op maandag, februari 21, 2022 door Tom Peeters

Delen