Puur badkamergeluk bij Dethleffs

Seizoen 2024 wordt het jaar van de Globetrail buscamper bij Dethleffs. Er is keuze uit elf indelingen in twee reek-sen Classic en Advantage en vijf badkamervarianten.

Zowel de Classic als de Advantage zijn verkrijgbaar op Fiat Ducato en Citroën Jumper en kunnen uitgerust worden met een optioneel hefdak. Het instapsegment wordt vertegenwoordigd door de Classic-lijn met een basisuitrusting. De duurdere Advantage modellen zijn uitgerust met vlakke vensters, een extra raam aan de achterkant, luifel, lederen stuurwiel en 16-inch lichtmetalen velgen.

Badkamerwensen?

In totaal zijn er vijf verschillende soorten badkamers beschikbaar binnen de Globetrail-serie. De twee meest compacte versies hebben toilet, wastafel en douchebodem in één ruimte. Bij de ene krijg je een houten deur, bij de andere een roldeur. Bij de variant met een Vario-badkamer draait de wastafel over het toilet om een douchecabine te vormen. De grootste variant is de innovatie van het vorig seizoen, waarbij je een deel van het bed kunt verwijderen om de badkamer dubbel zo groot te maken. De meest opvallende variant is deze waarbij de douchebak in het middenpad van de buscamper zit. Het toilet en de wastafel vind je op de gebruikelijke plek tussen de zithoek en het bed. De douchecabine komt er met twee rolgordijnen en een vouwdeur.

Nieuwe 600 ER

Een interessante nieuwe indeling is de 600 ER Advantage. Op zes meter heeft hij een twinbed van maar liefst 190 cm lang, dankzij de integratie van de badkamer met douchebodem in het gangpad. De bedden zijn verhoogd, zodat er voldoende opbergruimte onder kan. Om comfortabel in de bedden te kunnen klimmen, zijn er twee treden, die meteen dienen als kleine opbergvakken. Ook nieuw is de 540 DR (540 cm) met dwarsbed en de ruime badkamer.

Wat je wil weten over de Globetrail-modellen op Fiat of Citroën:

  • Lengte van 540 cm en 600 cm.
  • Standaard aangedreven door een 120 pk viercilinder motor.
  • De langere Globetrail 640-modellen zijn standaard uitgerust met de 140 pk motor, die op verzoek ook beschikbaar is voor de kortere Globetrail-modellen.
  • Optioneel zijn alle versies verkrijgbaar met een krachtigere motor met 180 pk.

www.dethleffs.de

Gepubliceerd op maandag, oktober 16, 2023 door Steven Durnez

Delen