Pompoensoep met venkel

Pompoensoep met venkel

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 butternutpompoen
  • 1 venkel
  • 1 grote ui
  • 1 knoflookteentje
  • Kruiden: laurier en tijm
  • Blikje tomatenpuree
  • Zure room
  • ½ el paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 3 liter groente- of kippenbouillon

Bereiding

  1. Schil de pompoen, de venkel, de ui en de knoflook en snijd in stukken. Stoof de groenten in een beetje olijfolie.
  2. Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe en laat even mee aanstoven. Blus af met de bouillon.
  3. Voeg een paar takjes en twee blaadjes laurier toe.  Laat zachtjes pruttelen tot de groenten helemaal gaar zijn.
  4. Mix de soep met een staafmixer en kruid af met peper en zout. Dien op met een soeplepel zure room.
Gepubliceerd op vrijdag, januari 15, 2021 door Wim Borghys

Delen