Pompoensalade met rosbief

Pompoensalade met rosbief

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • ½ pompoen of 1 butternut 
  • 400 g rosbief (fijn gesneden, charcuterie) 
  • 1 kleine rode ajuin 
  • 100 g zongedroogde tomaten 
  • ½ verse peterselie 
  • 75 g rucola 
  • 1 eetlepel pompoenpitten 
  • 1 eetlepel balsamicoazijn 
  • 4 eetlepels olijfolie 
  • Peper en zout 

Bereiding:

  1. Spoel de pompoen goed, halveer en verwijder de zaden en draden. Verwijder de schil en snij in blokjes van maximum 1 centimeter dik. Bak ze goudbruin én gaar in 2 eetlepels olijfolie, en laat ze op keukenrolpapier afkoelen. 
  2. Snijd de rosbief in fijne reepjes en kruid met zout. Bewaar één vierde voor de afwerking. 
  3. Snipper de ui fijn en snij de zongedroogde tomaten in reepjes. 
  4. Snipper twee derden van de peterselie en bewaar de rest voor de afwerking. 
  5. Doe de pompoenblokjes, rosbiefreepjes, ui, tomaatjes, peterselie, rucola en pompoenpitten in een kom en meng goed. 
  6. Besprenkel met de twee overige eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn. 
  7. Werk af met een paar reepjes rosbief en peterselie en kruid met peper en zout. 
Gepubliceerd op vrijdag, januari 15, 2021 door Christian Pauwels

Delen