Nog meer diversiteit bij Kabe

De Zweedse fabrikant Kabe kiest ervoor om het bestaande gamma te perfectioneren. De samenwerking met Mercedes-Benz bleek zo succesvol dat voortaan alle Kabe-campers gebouwd worden met de Mercedes Sprinter als basisvoertuig.

Het uitgebreide campergamma van Kabe bestaat momenteel uit vijf populaire modelseries: Kabe Van buscampers, de middenklasser Novum halfintegraal, de halfintegraal Royal met paviljoenbed en het topmodel Crown, integralen in de premiumklasse.

De vorig jaar gelanceerde Novum wist zijn weg naar het grote publiek probleemloos te vinden. Dat zette Kabe ertoe aan om nog meer keuzevrijheid te geven. Voortaan heb je keuze uit twee versies die 750 cm lang zijn. Met de nieuwe Novum Light krijg je een camper die je kan besturen met een rijbewijs B en dus een MTM heeft van maximaal 3.500 kg. Wil je meer laadvermogen, dan biedt de Novum Heavy de oplossing met een MTM van maar liefst 4.500 kg. Optioneel is een paviljoenbed boven de zithoek mogelijk.

Kabe vult zijn modelgamma nog aan met de nieuwe i790 LQB. Deze ruime integraal heeft een buitenlengte van 790 cm en is verkrijgbaar in zowel de Crown- als de Imperial-reeksen. Je krijgt een royaal vrijstaand bed achteraan en een tweede slaapplaats in de vorm van een tweepersoonshefbed boven de stuurcabine. Een vijfde slaapplaats kan ook nog, bij het omvormen van de zithoek. Naast de gerieflijke keuken heb je ook een gescheiden badkamer en douchecabine.

www.kabe.se
 

Gepubliceerd op maandag, oktober 16, 2023 door Steven Durnez

Delen