Nieuw design, technisch top

De halfintegralen ML-T-serie is één van de meest populaire reeksen van de Duitse fabrikant Hymer en kreeg twee nieuwe interieurvarianten met Velvet Ash en Native Bamboo.

Deze laatste doet – met zijn bamboo accenten - denken aan de vorig jaar gelanceerde Hymer Venture S met opblaasbare pop-up daktent. De wandbekleding in de keuken komt er eveneens uit. De Velvet Ash designwereld doet het met donkere houten oppervlakken in combinatie met een lichte wandbekleding. In het zitgedeelte krijg je voortaan hoofdsteunen die plat liggen om ongestoord tv te kunnen kijken.

De eenpersoonsbedden achterin zijn nu ruim 190 cm lang. Daarnaast heeft Hymer het verlichtingsconcept herzien en geactualiseerd met sfeerverlichting, hanglampen en verschillende leeslampjes voor extra gezelligheid. De ML-T biedt ook technische innovaties. Voor autonoom reizen is een Smart Battery System 2.0 aan boord.

Met de royale compressor koelkast van 154 liter en een dieselverwarmingssysteem kan je ook grotendeels gasloos reizen. De onafhankelijkheid kan je nog vergroten met opties zoals een waterfilter, een tweede toiletcassette, drie extra 80 Ah LFP-batterijen met 1.800 watt omvormer en twee 95 W zonnepanelen. Water om te koken en te douchen komt uit de zoetwatertank van 120 liter.

Dankzij de koppeling met de Hymer Connect-app kan je gemakkelijk alle vulniveaus op je mobiele telefoon controleren en onderweg verlichting, verwarming en dergelijke regelen. De nieuwe ML-T 580 is 698 cm lang, slechts 222 cm breed en 292 cm hoog. De Sprinter produceert 150 pk. Dankzij optionele vierwielaandrijving en terreinbanden zijn zelfs onverharde wegen geen grote uitdaging. Daarnaast beschikt de Sprinter over tal van assistentiesystemen.

www.hymer.com

 

Gepubliceerd op maandag, oktober 16, 2023 door Steven Durnez

Delen