Nieuw concept voor iconisch busje

In 1988 maakte de eerste California op basis van de VW Bus (T3) zijn wereldwijde debuut op de Ca-ravan Salon beurs.

Precies 35 jaar en 260.000 voertuigen later presenteert Volkswagen de California CONCEPT, een vooruitblik op de toekomst van de modelserie. De productieversie van deze nieuwe generatie van de California staat gepland om vanaf 2024 in de Duitse VWCV-fabriek in Hannover te worden gebouwd. Voor velen zijn de California Beach, Coast en Ocean-modellen al de belichaming van vrijheid op wielen. Met de California CONCEPT geeft Volkswagen een kijkje in de toekomst van de meest succesvolle camper aller tijden.

Op basis van de lange Multivan is de California van morgen opnieuw uniek in zijn klasse. Aanvullende innovatieve ideeën versterken ook het dubbele concept van een bestelwagen die ideaal is voor dagelijks gebruik maar ook meteen transformeert in een camper die in een mum van tijd geschikt is voor elk avontuur.

Voor het eerst biedt de California CONCEPT ook de voordelen van plug-in hybride technologie voor nog meer flexibiliteit en een opmerkelijk niveau van comfort op de weg. Hij is krachtig, zuinig en staat met zijn volledig elektrische actieradius voor toekomstgerichte en verantwoorde mobiliteit. Dankzij de lange afstanden die hij kan rijden na een laadbeurt, zit je ook veilig als je weg wil van de grote enn drukke verkeersaders.

Het zijn dus niet alleen de buren op de camping die zullen genieten van de hybride aandrijving, terwijl het voertuig geruisloos langs hen glijdt... En het spreekt voor zich dat deze camper ook smart zal zijn. In combinatie met de interactieve ‘Cali on Tour’ -app is de huidige California 6.1 al een van de meest geavanceerde voertuigen in het segment.

www.volkswagen-commercial-vehicles.be

Gepubliceerd op maandag, oktober 16, 2023 door Steven Durnez

Delen