Navigatie-irritatie

Het standaardnavigatiesysteem van mijn camper is verouderd, maar updates van de kaarten zijn nog niet beschikbaar. Wat kan ik doen?’

Standaardnavigatiesystemen in auto’s, en dat geldt ook voor enkele campermerken, lopen soms fors achter wat kaartinformatie betreft. Updates zijn lastig te verkrijgen en te installeren – je kunt ze niet rechtstreeks aan een computer aansluiten – en bovendien zijn ze duur.  

Aftermarket 

Koop je een nieuwe camper, kies dan voor ‘af fabriek’ aangeboden radiovoorbereiding, antenne(s) en luidsprekers, want achteraf inbouwen is een kostelijke zaak. Voor de apparatuur is er volop keuze bij andere leveranciers. Zij bieden meestal aftermarket radionavigatieapparatuur aan met plug en play-installaties voor campers. Soms zijn handige apps voor de camper al geïnstalleerd. Systemen (standaard of later ingebouwd) compatibel met smartphones, zoals Apple-Carplay of Android-Auto, bieden de beste mogelijkheden om apps van de smartphone via het autoscherm te gebruiken. Met die navigatieapparatuur ben je altijd up-to-date.  

Gepubliceerd op woensdag, januari 13, 2021 door Wim De Roos

Delen