Liever ietsje smaller?

Bavaria introduceert een nieuwe serie halfintegralen ‘Qwest’ met een smalle buitenbreedte van slechts 220 cm, een primeur voor het Franse merk. Nog een nieuwigheid: het is de eerste reeks ooit die gebouwd wordt op Ford Transit.

Een interessant model in deze nieuwe reeks is de Q696G. Hij is net geen 7 meter lang en biedt een face à face-zithoek met erboven een elektrisch verstelbaar paviljoenbed. Het achterste gedeelte van de camper is uitgerust met een dwarsbed, dat vrij hoog is geplaatst om een ruime garage te creëren waarin gemakkelijk fietsen, een paddleboard, ski's of zelfs een scooter kunnen worden meegenomen. Het tweede model, de Qwest Q656D (660 cm), doet het zonder bed achteraan, maar heeft een badkamer die zich uitstrekt over de volledige breedte van het voertuig en een grote garage met bovenliggende dressing.

Qua look kreeg de carrosserie van de Qwest een exclusieve styling. De Trail-afwerking geeft de Ford Transit een stoere en sympathieke uitstraling. Voor deze reeks werd ook een nieuw interieur uitgetekend.

Wat je wil weten over de Qwest:

  • 170 pk-motor, gekoppeld aan een automatische versnellingsbak.
  • Verschillende pakketten om het uitrustingsniveau te verhogen, zoals het Multimedia-pakket (met een digitaal bedieningspaneel Xperience, een 9-inch touchscreenradio en een achteruitrijcamera) en het Energie-pakket (met onder andere twee 100W-zonnepanelen).

www.bavaria-camping-car.fr

Gepubliceerd op maandag, oktober 16, 2023 door Steven Durnez

Delen