Lichter en sportiever bij Knaus

Het succes van de Van Ti 640 MEG Vansation is Knaus niet ontgaan en wordt daarom in modeljaar 2024 uitgebreid met een model op basis van de Volkswagen Crafter.

De vele standaard extra's van het uitgebreide Vansation-pakket blijven behouden, waaronder airconditioning in de bestuurderscabine, luchtvering op de achteras, een chassis in een metallic kleur, 17-inch lichtmetalen wielen, cruisecontrol, navigatie of een luifel. Knaus zet hiermee een praktisch volledig uitgeruste camper in de markt.

Sinds zijn introductie heeft de sportieve Van Ti Plus indruk gemaakt met uitstekend wooncomfort en uitzonderlijke rijdynamiek. In het modeljaar 2024 ondergaan deze twee succesvolle modellen, gebaseerd op de VW Crafter, niet alleen een facelift, maar werden ze ook beter en lichter gemaakt met een hele reeks ingrepen, variërend van de lichtgewicht constructie van het interieurmeubilair tot de overstap naar een compressor koelkast en een compacte dieselverwarmer.

De VAN TI PLUS kan nu werken met een gasfles die slechts vijf kilogram weegt. Een andere pluspunt is de toekomstige aandrijving door een krachtigere lithium-ion batterij, wat het voertuiggewicht met twaalf kilogram vermindert en de zelfvoorziening verbetert. Het hoogtepunt van het modeljaar 2024 is de carrosserievloer, die tien centimeter dikker maar ongeveer tien kilogram lichter is. Dankzij de betere isolatiewaarden wordt de wintergeschiktheid verder verbeterd. Over het algemeen wegen de nieuwe modellen van 2024 ongeveer 75 kg minder, wat resulteert in een aanzienlijke verbetering van de bruikbaarheid en laadcapaciteit van de 650 MEG.

www.knaus.de

Gepubliceerd op maandag, oktober 16, 2023 door Steven Durnez

Delen