Kabeljauw met gebakken schorseneren

Kabeljauw met gebakken schorseneren

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 1 kg schorseneren 
  • ½ bosje platte peterselie 
  • 1 (biologische) citroen 
  • 4 kabeljauwfilets (of een andere stevige vis zoals rode poon, koolvis of mooie meid) 
  • Peper en zout 
  • 2 eetlepels bloem 
  • 4 eetlepels olijfolie 
  • 300 g basmatirijst 
  • 1 dl visfond 
  • 2 dl room 

Bereiding:

  1. Borstel de schorseneren grondig onder stromend water en schil ze met een dunschiller. Snij in stukken van 4 centimeter en leg in water, zodat ze wit blijven.  
  2. Hak de peterselie fijn en rasp de citroenschil. 
  3. Kook de schorseneren 6 à 8 minuten in licht gezouten water en giet af. 
  4. Kruid intussen de visfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout, en haal ze door de bloem. Bak ze vijf minuten aan beide kanten goudbruin in 2 eetlepels olijfolie. 
  5. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  6. Doe de visfond samen en de room in een klein pannetje en laat tot de helft inkoken. Kruid met zwarte peper en zout, en voeg de citroenzeste toe. 
  7. Bak de schorseneren goudbruin in twee eetlepels olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. 
  8. Voeg de rijst, de roomsaus en de helft van de peterselie bij de schorseneren en meng goed. 
  9. Verdeel het rijstgerecht over de borden, leg er een stukje vis op en werk af met de rest van de peterselie. 
Gepubliceerd op vrijdag, januari 15, 2021 door Christian Pauwels

Delen