Hymer Venture S: #vanlife voor rijke stinkerds

Met de Venture S offroader lanceert de Duitse fabrikant Hymer naar eigen zeggen een “modern campericoon.” Wel eentje waar u best meteen voor begint te sparen.

Hymer haalde de inspiratie bij #vanlife - de levensstijl van jonge nomaden die met een vaak zelf omgebouwd bestelbusje de wereld verkennen - maar mikt eerder op een exclusieve, veeleisende en vooral goed in de slappe was zittende klantengroep. Het result is, aldus Hymer, “een compleet nieuwe categorie van campers.”

Verwacht veel innovatie en knappe staaltjes van technologie. Zo is de achterkant van de Venture S uitgerust met een ‘infinity screen’ van glas die de zithoek aan drie kanten omringt. Dat zorgt voor mooie uitzichten en veel daglicht in de leefruimte. De tafel van bamboo kan gemakkelijk opgevouwen en weggestoken worden.

Slapen doe je in de ‘instant loft’, een slaapdak dat in minder dan drie minuten volledig opgeblazen is. Lichtjes moeten vermijden dat je tijdens een nachtelijke trip naar het toilet van de trap valt. Onder de treden zit veel opbergruimte. De keuken, met een multifunctionele muur waarvan je de beschikbare opslagruimte zelf kan inrichten, zal camperaars met culinaire aspiraties verblijden.

Hymer meent dat de Venture S ideaal is voor wie graag van het paadje gaat - “vrijheid zonder compromissen”, noemt de fabrikant het. De compacte lengte, vierwielaandrijving en spijkerbanden laten inderdaad offroad escapades toe. Een batterij en drie zonnepanelen van 115 watt op het dak garanderen tot tien dagen zelfvoorziening. En dankzij de watertank van 120 liter kan je ook op de meest ruige trips genieten van een lange douche.

De prijs, vanaf 225.000 euro, is navenant. Maar ook daar heeft Hymer iets op bedacht: een uitklapbaar werkstation tovert de camper om in een thuiskantoor. Kwestie van die hypotheek vlotjes af te betalen.

(c) Hymer GmbH & Co. KG
(c) Hymer GmbH & Co. KG
(c) Hymer GmbH & Co. KG
(c) Hymer GmbH & Co. KG
(c) Hymer GmbH & Co. KG
Gepubliceerd op donderdag, september 1, 2022 door Tom Peeters

Delen