Hoe vind ik een goede wildkampeerplek?

Volgende lente ga ik op trektocht naar Schotland, waar je mag wildkamperen met de tent. Maar hoe lees je het terrein om te weten of het een veilige/slimme plek is om je tent op te zetten?

‘Wildkamperen mag niet overal in Schotland. Informeer bij de buurtbewoners, vraag hen desnoods ook om je drinkwatervoorraad op peil te brengen en ga zeker niet in een weide staan waar dieren zitten. Verder zet je je tent uit de wind en niet in een kuil die kan onderlopen bij regenval.

Een licht hellend vlak en een zelfgegraven afwateringkanaaltje zijn geen luxe in Schotland. (Droog) hout in de buurt is handig voor vuurtjes. Blijf tenminste 150 meter weg van een rivier, en denk ook aan een beschut plekje om je behoefte te doen. Een rotsige bodem vraagt om extra grote stenen om je lijnen te verankeren. 

Denk misschien ook aan het volgende: leg een reddingsdekentje onder je matje tegen onderkoeling, laat geen eten rondslingeren, doof je vuur grondig, eet en drink voor je te grote honger of dorst hebt en last but not least: voorzie voldoende tijd om die goede plek ook te vinden.’ 
Beantwoord door J. Calle, special forces

Heb je ook een vraag voor onze specialisten? Stuurt een mailtje naar redactie@pasar.be

Gepubliceerd op dinsdag, februari 20, 2024

Delen