Fiat lanceert vernieuwde Ducato

Fiat lanceert een nieuwe versie van de Ducato, het basisvoertuig voor heel wat campers.

Blikvanger in de nieuwe Ducato wordt het digitale dashboard, met het U-connect multimediasysteem. Het 10 inch grote scherm is uitermate geschikt voor de 3D-navigatiekaarten van TomTom.

De Fiat Ducato 2021 krijgt ook een update qua aankleding: zo krijgen de stoelen een nieuwe bekleding en vulling. Verder komt de Ducato ook met praktische en intelligente oplossingen zoals Keyless Entry and Go om de deuren van de cabine en de laadruimte te openen en te sluiten en de motor te starten zonder dat een sleutel nodig is, een elektrische parkeerrem om de ruimte in de cabine te beperken en de verplaatsing te vergemakkelijken en mogelijkheden voor het draadloos opladen van gsm's.

Rijhulpsystemen

De nieuwe Ducato wordt het eerste lichte bedrijfsvoertuig met autonoom rijgedrag van niveau 2 en biedt een volledig scala aan geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) voor rijden en parkeren. Van snelheidsregeling tot remmen voor plotselinge obstakels zoals voetgangers en fietsers, van verkeersbordherkenning tot bewaking van de aandacht van de bestuurder, adaptieve cruise control met stop-and-go-functie, rijstrookbewaking en fileassistentie, die het traject van de auto actief blijft controleren, rekening houdend met de verkeersomstandigheden. 

Het uitgebreide gamma rij- en parkeerhulpsystemen wordt aangevuld door de Digital Central Mirror, die het beeld achteraan digitaal projecteert en verbetert door de achteruitkijkspiegel te vervangen, het verbeterde ESC-systeem met Cross Wind Assist en Trailer Stability Control en Active Park Assist, de semi-autonome assistent voor alle parkeermanoeuvres.

 

Gepubliceerd op donderdag, mei 27, 2021

Delen