De Middenkust is een canvas voor kunstenaars

Foto: Marijn Follebout

Tussen Middelkerke en Wenduine vinden kampeerders kunst, groen en eindeloze fietspaden.

De smaak van de zee? Die ontdek je bij streekproducten Deschildre op de Oosteroever in Oostende. De zeesaucissen zijn een absolute delicatesse. Met het veer sta je zo aan de Vistrap waar verse geirnoars worden verkocht.

De Middenkust is een prachtig kader. Kunsttriënnale Beaufort zorgde in de voorbije zes edities voor verschillende permanente werken op de Zeedijk. Ook deze zomer vindt opnieuw een editie van Beaufort plaats.

Veel groen

In kunstmuseum Mu.Zee in Oostende ontdek je meesters als Ensor en Spilliaert en toonaangevende hedendaagse kunstenaars. De mooie art deco vakantiewoning Villa Les Zéphyrs in Westende biedt wisselende kunsttentoonstellingen in een intieme setting aan.

Wandelaars verkennen het hinterland met de bewegwijzerde Oostendse Krekenwandelroute (13 km) vanuit kinderboerderij De Lange Schuur. Fietsers raden we het Groen Lint (30 km) rond Oostende aan. Deze fietstocht rijgt vanuit provinciedomein Raversyde verschillende groengebieden aan elkaar.

Wie het landschap op eenzame hoogte wil bestuderen, raden we aan de Warandetoren in Middelkerke of het dak van Fort Napoleon in Oostende op te zoeken.

Kampeermogelijkheden:

  • Bijna alle campings aan de Kust bieden staanplaatsen voor een langdurig verblijf aan. Regel is om eerst je jaarplaats te reserveren en pas daarna je stacaravan aan te kopen/reserveren.

Er zijn ook campings waar je voor een kortverblijf terecht kan, zoals:

  • Camping Westende: Deze gezellige familiecamping in het centrum van Westende beschikt ook over een camperparking. In de zomer kan je er genieten aan het zwembad. Westendelaan 341, Westende.
     
  • Park Costa: De camping leunt dicht tegen de zeereepduinen van Bredene aan. In Het Paviljoen centraal op de camping kan je in de zomer dagelijks terecht voor een verfrissing. Koningin Astridlaan 47, Bredene.
Gepubliceerd op vrijdag, februari 19, 2021 door Marijn Follebout

Delen