Boekje open

‘De verkoper van een occasie kan geen inzage geven in de onderhoudsgeschiedenis. Kopen of niet?’

Waarom is er geen boekje? 

De verkoper van de tweedehands camper zegt dat hij geen serviceboekjes of rekeningen heeft ontvangen van de vorige eigenaar, maar dat een onderhoudsboekje erbij hoort zou een verkoper toch moeten weten. Het verhoogt ook de waarde van de camper.  

Waarom is dat boekje nodig? 

Als alle gegevens goed ingevuld zijn, kan je navraag doen bij een van de geregistreerde onderhoudsbedrijven. Wel oppassen: tegenwoordig zijn vervalsingen van onderhoudsboekjes in omloop. Controle bij een van die servicebedrijven is dan ook belangrijk.  

Zijn er alternatieven? 

Doorzoek het exterieur en interieur (boven in het dashboardkastje, achter de zonnekleppen) nog eens naar aanknopingspunten en/of dealer- of bedrijfsstickers. Kijk ook onder de motorkap: soms is daar een onuitwisbare aantekening over de vervanging van de distributieriem aangebracht. Een onafhankelijke technische keuring, inclusief de toestand van de motor, is ook altijd een goed idee. 

Geen geschiedenis, geen deal 

Is er geen duidelijkheid over herkomst, onderhoud en kilometerstand, dan is het raadzaam de camper niet aan te schaffen.  

Gepubliceerd op woensdag, januari 13, 2021 door Wim De Roos

Delen