4 lekkere adresjes in designstad Kortrijk

Citytripje gepland naar Kortrijk? Geniet er vooral van de creatieve food scene. Deze eetadresjes zijn alvast getest en goedgekeurd door Pasar! Welke creatieve hotspots je nog kan ontdekken in Kortrijk, lees je in het decembernummer van Pasar Camper en Kamperen.

1. Gastronomische pareltje: ViEr
Gastvrouw An zorgt ervoor dat je je meteen op je gemak voelt, stijf gedoe is duidelijk niet aan haar besteed. Het restaurant kiest er dan ook bewust voor om samen te werken met ‘De Poort’, een tuin waar ze wekelijks mee op het veld staan. Zo kunnen ze de oogst opvolgen en komen bloemen, kruiden en groentjes op het juiste moment op je bord. Bovendien gaan ze voor minimum waste: vlees, vis en groente worden verpakkingsvrij geleverd. Wat er toch aan afval overblijft, wordt zorgvuldig gesorteerd en gerecycleerd.

vierkortrijk.be

2. Sharen bij Bar Filia
Zin in een casual avondje uit? Dan zit je goed bij Bar Filía. Zowel hun barhapjes om te delen als de beestige burgers zijn to die for. Dit is écht soul food om letterlijk én figuurlijk je vingers bij af te likken. Hun cocktailkaart is een aanrader: de frisse zoetigheid vormt een bijzondere tegenhanger voor het pittigere eten.  Al kan je ook altijd gaan voor een frisse Omer, natuurlijk.

barfilia.be

3. Hippe lunchspot: La Cantine
Je kan eerst shoppen in de urban store Byttebier en dan genieten van de gezonde en lekkere gerechtjes bij het inpandige La Cantine. De mocktails zijn verrassend en origineel, net als de lunchgerechten.

byttebier.com/la-cantine/

 
4.Lokaal lekkers bij Kaffe Damast
Na een bezoekje aan Texture moet je gewoon de vlasgin en de Lavender Cosmo proeven bij Kaffee Damast. Je smult er van zalige streekgerechten als karnemelkstampers en een boerestutte met vlaskaas.
kaffeedamast.be

Aan de Broeltorens, pal in het centrum van Kortrijk, bevinden zich 8 camperplaatsen.
Gepubliceerd op dinsdag, december 5, 2023 door Kelly Mortelmans

Delen