3 niet te missen wijndomeinen in Portugal

Het busje van Alongtheroad reisde in Portugal van de ene unieke plaats naar de andere, waardoor ze konden proeven van de Portugese geschiedenis. Hun roadtrip bracht hen van de douro valei, langs de wilde westkust naar het mooie Alentejo. In de volgende editie van Pasar Kamperen nemen ze onze lezers mee naar het échte Portugal en delen ze hun beste tips voor een reis ver weg van de begane paden. Ze maken ons alvast warm voor het land van de pastel de nata met 3 niet te missen wijndomeinen!

Quinta de Padrela:

Deze Quinta pronkt tussen de ontelbare wijnterassen in de Douro Vallei. Gastvrijheid staat er centraal en het is een plek waar je je meteen thuis voelt. Je krijgt er een vakkundige rondleiding op het domeinen en het bedrijf en leert zo alles over het maken van porto en wijn. Voor de gebouwen is een ruime plaats voorzien voor campers, caravans en tenten. Zo kan je er rustig (port)wijn proeven, om de dag erna te vertrekken met het perfecte souvenir voor de thuisblijvers. Het is ook de ideale uitvalsbasis om de Douro te verkennen. 

De camperplaatsen zijn het hele jaar door geopend. Op voorhand reserveren is enkel in het hoogseizoen aangewezen.

Meer info

Quinta Brejinho Da Costa:

Onder Lissabon, vlakbij het hippe Comporta, vinden we Quinta Brejinho Da Costa. Een domein met hoogwaardige producten waar je de invloeden van de Atlantische Oceaan letterlijk kan proeven. Meneer Costa produceert jaarlijks namelijk een speciale oplage wijnen die een tijdje in het water gerust hebben. Een fijne afsluiter na een dag op één van de mooie stranden of een bezoek aan Carrasqueira, de plaatselijke authentieke vissershaven. 

In het dorp Lagoa Formosa dat vlakbij het domein ligt, kan je vrij staan met de camper op de gratis camping car parkeerplaats. 

Meer info

Torre do Frade:

Voor een uniek verhaal moet je bij Quinta do Frade zijn. Dit prachtige domein in de Alentejo regio kent een immense geschiedenis. Wat ooit een klooster was is ondertussen al jaren een familiebedrijf dat naast wijn ook de typische koeien, olijfgaarden en kurkeiken beheert. Je kan hier kwalitatieve wijnen degusteren en krijgt hun rijke familiegeschiedenis te horen. Zo krijg je zelfs de kapel te zien waar ieder familielid in getrouwd is. Daarna mag je kamperen waar je maar wil op het domein. De mooiste plek volgens ons? Bij de picknickplaats bovenop de heuvel! Je moet er wat hobbelige wegjes voor trotseren, maar je kijkt ’s avonds de zon onder met uitzicht over het mooie Alentejo. 

Te boeken via Portugal Easycamp. Een platform waar je lokale producten koopt in ruil voor een overnachtingsplek op hun domein. 

Meer info

 

Gepubliceerd op dinsdag, december 5, 2023 door Alongtheroad.be

Delen