Zo bereid je je voor op het kampeerseizoen

De dagen worden langer, de temperaturen kruipen de juiste richting uit en het begint te kriebelen bij ieder beetje kampeerder. Het kampeerseizoen is in aantocht, maar hoe bereid je je daar het best op voor?

Natuurlijk kan je gewoon vertrekken en hopen voor het beste. Dan kan je evenwel voor onaangename verrassingen komen te staan. Want uiteraard was je vergeten dat je je slaapzak vorige zomer in de modder had laten vallen en dat de campingkat je tentzeil had aanzien voor een krabpaal. Daar sta je dan, met onbruikbaar kampeergerief. Nee, veel beter is om voor vertrek het materiaal even te inspecteren.

Tent

Heb je een tuin, stel je tent dan vooraf even op. Zo krijg je het opzetten weer in de vingers (kwestie van geen mal figuur te slaan voor je campingcompagnons) en merk je meteen eventuele mankementen vanzelf op. Vallen er scheuren of kromme tentstokken te bespeuren en heb je nog voldoende piketten? Kleine scheuren kan je perfect zelf herstellen met een dichtingsgel of een opstrijkbaar doekje.

Slaapzak

Als je na je kampeertocht van vorig jaar te uitgeput was om komaf te maken met vlekken, doe het dan tenminste voor je dit jaar opnieuw vertrekt. Voor zweetplekken volstaat lauw water. Die kan je trouwens vermijden met een lakenzak, die je achteraf was, of door je slaapzak tijdens de kampeertocht regelmatig te verluchten. Zijn de vlekken onbestemd - misschien was het toch geen goed idee om rode wijn te drinken in je tent? - dan steek je ‘m best met een speciale zeep in de wasmachine.

Varia

Zakmes scherpen, gas voor brander aanvullen, batterijen van hoofdlampje checken: allemaal dingen die je liefst op voorhand doet. Denk ook aan een EHBO-setje. Hoe licht je ook wil wandelen, je vertrekt best niet zonder ontsmettingsmiddel, pleisters, pijnstillers, muggenspray en zonnebrandolie.

Gepubliceerd op woensdag, april 7, 2021 door Tom Peeters

Delen