Weinsberg richt zich op halfintegralen

Na de succesvolle lancering van de integraal CaraCore vorig jaar kijkt het sportieve broertje van Knaus nu naar de halfintegralen en een vernieuwde reeks buscampers.

Met of zonder paviljoenbed 

Niet iedereen wil een paviljoenbed boven de zithoek. Daarop speelt Weinsberg handig in. Voor een reislustig duo dat een stahoogte van 215 cm en twee gigantische dakramen waardeert, kiest voor de CaraLoft. Wil je zeker vier personen te slapen leggen, kies dan de CaraSuite met zijn standaard paviljoenbed. Het interieur is een mooi spel van rechte en gebogen lijnen en een rustgevende combinatie van lichtbruin, wit en grijstinten.  

Zes indelingen: 

  • Caraloft 600 MF: hoekbed, klassieke zithoek 

  • Caraloft 650 ME: twinbed, centrale badkamer en keuken, klassieke zithoek 

  • Caraloft 650 MF: hoekbed, maxisalon  

  • CaraSuite 650 MF: hoekbed, maxisalon 

  • CaraSuite 650 MG: dwarsbed, aparte badkamer, maxisalon

  • CaraSuite 700 ME: twinbed, aparte badkamer, maxisalon  

Beide reeksen krijgen ook een nieuwe constructietechniek: een overbouw in LFI (Long-Fibre Injection), bestaande uit een geïntegreerde isolatie uit glasvezelversterkt polyethuraan, heel licht maar erg stevig, en bestand tegen extreme temperaturen.  

Algemene verbeteringen 

Alle reeksen krijgen een Fiat Ducato als basisvoertuig, ook de populaire Edition[PEPPER]. Het controlepaneel is verbeterd. Optioneel is het Thule-fietssysteem in de garage. De vorig jaar gelanceerde CaraCore integraal krijgt een nieuwe Alde-warmwaterboiler en vloerverwarming. Garagedeuren en serviceluiken hebben voortaan centrale vergrendeling, net zoals de (optionele) brede celdeur van 70 cm. Leuk detail is dat alle Weinsberg-motorhomes standaard een MEDKIT krijgen voor medische bijstand. Alle 17” aluminium velgen krijgen all season-banden.  

Buscampers 

Met maar liefst acht indelingen valt de nieuwe CaraTour op door zijn interieur in zilvergrijs met antraciet accenten. Het is een geslaagde, sportieve combinatie. De dakstijl van de Fiat Ducato is weggewerkt en een panoramisch dakraam zorgt voor de nodige lichtinval. De keuken krijgt een mobiel werkoppervlak en een 95 l grote koelkast. De badkamer heeft nu een raam, een draaibaar toilet en veel ingenieuze kastruimte. Een pop-updaktent is optioneel.  

www.rijmaran.be 

www.verbeeck.be  

Gepubliceerd op vrijdag, januari 22, 2021 door Steven Durnez

Delen