Warme drankjes rond het kampvuur

Bestaat er iets heerlijker op een barkoude campingdag dan rond een kampvuur kruipen met een warm drankje? Voor fans van winterkamperen - of dat nu gebeurt in camper, caravan of met de tent - delen we de beste tips om te genieten van warme kampvuurdrankjes.

Kies de juiste hittebron

Kampeer je met de camper of caravan, dan houdt niets je tegen om je drankje in je thuis op wielen te bereiden. Maar als de omstandigheden het enigszins toelaten, is het zoveel leuker om dat buiten te doen. Dat kan op een gasvuurtje, maar ook op het kampvuur zelf. In dat laatste geval hou je het vuur best klein en zet je de ketel niet direct in de vlammen, wel ernaast of op een grill.

Wil je wel zelf vuur maken, maar weet je niet hoe? Volg dan het stappenplan van deze outdoorexpert.

Gebruik bescherming

Stook je je eigen vuurtje, zorg dan voor vuurvaste handschoenen.

Hou het simpel

Een tweedehandsketel volstaat, maar kies er best eentje die open vlammen aankan - van titanium of roestvrij staal. Specifieke ingrediënten bereid je op voorhand. En ook al gruwelen caffeïnesnobs ervan, er is niets mis met instantkoffie.

Whisky past perfect in warme drankjes

Zin in een alcoholisch opkikkertje? Whisky smaakt lekker in heel wat warme drankjes, van koffie en warme chocolade tot koffie. Je kan er ook warme cocktails mee maken. Een eenvoudige klassieker is hot toddy: heet water, whisky, kaneelstokjes, citroenschijfjes en honing.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Warme chocolademelk is een klassieker voor een reden - weinig drankjes stralen zoveel gezelligheid uit. Extra punten als je er spekjes oplegt. Gemberthee en melk met honing zijn alternatieven voor wie niet gesteld is op cafeïne of alcohol voor het slapengaan.

Gepubliceerd op vrijdag, december 2, 2022 door Tom Peeters

Delen