Voortaan kan je vanuit Nederland naar Noorwegen varen - ook met de camper

Goed nieuws voor wie graag in Scandinavië kampeert. Vanaf het voorjaar van 2022 vaart er een rechtstreekse ferry tussen Nederland en Noorwegen.

Wie nu met de camper of caravan naar noordelijke regionen wil roadtrippen, scheept meestal in Duitsland of Denemarken in. Dat betekent een lange trip voordat de échte vakantie kan beginnen. Binnenkort verkort die saaie aanloop. Vanaf 7 april 2022 vaart een ferry vanuit Eemshaven, in de Nederlandse provincie Groningen, naar het Noorse Kristiansand. Ook voor wie met het openbaar vervoer reist, is dat goed nieuws. Met de trein geraak je vanuit België, via Amsterdam en Groningen, tot helemaal in de haven.

De Romantika vertrekt drie keer per week in Nederland, telkens om 15 uur, en meert om 9 uur ‘s ochtends aan in het zuiden van Noorwegen. De ferry heeft een capaciteit van 2700 passagiers, maar zal in het begin vanwege corona niet meer dan 1500 mensen per keer overzetten. Aan boord zorgen een spa en een theater, winkels en horeca voor entertainment. Holland Norway Lines, de rederij die de dienst aanbiedt, rekent vanaf 225 euro per persoon in het laagseizoen. Momenteel geldt er een korting voor vroege vogels. Het ultieme doel is om de schepen van Holland Norway Lines te laten varen op waterstof en groene energie en zo een emissievrije connectie te creëren tussen de Lage Landen en Scandinavië.

Info en tickets: https://hollandnorwaylines.com/

Vanuit Kristiansand kan je Noorwegen en de andere noordelijke landen verkennen. Waarom niet doorreizen tot helemaal aan de Noordkaap? In Noorwegen, Zweden en Finland geldt het allemansrecht, waardoor je eender waar in de natuur je tentje mag optrekken.

Gepubliceerd op maandag, november 8, 2021 door Tom Peeters

Delen