Verborgen schatten in de Getevallei

In april tooien de fruitbomen zich met bloesems in de Getevallei, het 'kleine broertje van Haspengouw'.

Alhoewel, kleine broertje... Deze streek tussen Geetbets, Linter en Tienen heeft veel meer in zijn mars. Het gelijknamig wandelnetwerk werd in 2016 bekroond als wandeling van het jaar.

Je stapt er langs de Gete, tussen bloemrijke hooilanden en de eeuwen geschiedenis van deze brede, groene vallei. De stad Zoutleeuw is absoluut een ontdekking met zijn Sint-Leonarduskerk vol kunstschatten. Met kinderen moet je beslist het Avonturenpad (2,5 km) in het speelbos aan het Stationsplein in Drieslinter volgen. Je vindt er ook een bivakplaats.

Het wandelnetwerk kruist het vogelrijke provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw. Op de uitkijktoren kijk je uit over het gigantische meer. De bistro wordt er uitgebaat door het sociaal inclusief bedrijf De Winning en serveert streekgebonden gerechten met producten uit de korte keten.

Wie per fiets de vallei tot in de puntjes wil verkennen, raden we de Getelinie fietsroute (69 km) aan op het fietsnetwerk, met vertrek aan de Dienst Toerisme op de Grote Markt van Tienen.

De Mulkerij is een minicamping op een voormalige boerderij in Tienen. In deze groene oase kan je van mei tot en met september terecht met je tent, camper of caravan.

Info: www.toerismevlaamsbrabant.be

Gepubliceerd op dinsdag, april 6, 2021 door Marijn Follebout

Delen