Urbaan kamperen: 3 stadscampings in Vlaanderen

Het hoeft niet altijd een veld in de Ardennen te zijn. Je tent opslaan kan ook in de stad. Zin in een kampeerweekendje in Antwerpen, Tienen of Gent?

  • Camping De Molen op Linkeroever onderging een metamorfose en heropende op 1 april 2021 als City Camping Antwerpen. Neem je tent, camper of caravan, reserveer je plekje en geniet van een kampeerweekend op de oevers van de Schelde. Mag het wat meer zijn? Huur dan één van de twee glampingtenten ‘de luxe’.

 

  • Verstopt in de tuin van een oude stadsboerderij in Tienen ligt De Mulkerij, een minicamping met een kleine, gezellige tentenweide tussen de fruitbomen. De oude stallen zijn omgebouwd tot verharde staanplaatsen voor kampeerauto’s en caravans. Mag je ook van genieten: een heerlijke ecologische zwemvijver en véél speelgoed, van fietsjes en go-carts tot een pingpongtafel.

 

  • In hartje Gent kan je het hele jaar door warm en droog kamperen bij Treck Hostel, de allereerste indoorcamping van België. Hier slaap je in een origineel ingerichte caravan, van thema ‘strand’ tot ‘wielersport’.
Gepubliceerd op woensdag, april 7, 2021 door Lien Lammar

Delen