Unieke natuur in het Land van de Meren

Vanuit de 107 meter hoge skywalk met glazen vloer boven Lac l’eau d’Heure heb je een panoramisch uitzicht over het Land van de Meren op de grens tussen Henegouwen en Namen

Het Grote Routepad 125 passeert de vijf kunstmatige meren van L’Eau d’Heure in Henegouwen. Het grootste meer, La Plate Taille, is meteen ook het grootste zoetwatermeer van België. Je kan er de stuwdam van binnenuit bezoeken. Boven op de 107 meter hoge glazen skywalk wacht een onvergetelijk panorama. Rondom dit meer zijn de sportieve mogelijkheden immens. Je kan er varen, golfen en duiken. Waaghalzen klauteren in de bomen op het avonturenparcours en in het Bike Park vind je machtige mountainbikepaden.

Aan het bezoekerscentrum komen tien bewegwijzerde wandelingen samen. Het hele gebied wordt ontsloten door het fietsnetwerk ‘1000 Bornes’ dat zich uitstrekt van Chimay tot het zuiden van Charleroi. Fietsknooppunt 91 bevindt zich ter hoogte van het bezoekerscentrum. Een leuke, speelse route (36,5 km) is die rond de Meren via knooppunten 91 – 87 – 86 – 92 – 93 – 98 – 95 – 96 – 90 – 91.

Wie houdt van erfgoed, moet beslist het museumdorp Treignes of Thuin met zijn hangende tuinen aandoen. In de abdij van Chimay wordt de beroemde trappist gebrouwen. In de Auberge de Poteaupré in Bourlers kan je allerlei gerechten proeven op basis van Chimay.

Kampeermogelijkheden

In Silenrieux kan je van 1 april tot 31 oktober kamperen aan de oevers van het Lac de Falemprise, één van de vijf meren, in de Camping des Lac.   

Gepubliceerd op woensdag, juli 7, 2021 door Marijn Follebout

Delen