Trage wegen en snelle afdalingen in de Leiestreek

Camping Zennijs pakt deze zomer uit met maïsdoolhof van twaalf voetbalvelden groot.

Het zuiden van Kortrijk is glooiend. Die zachte glooiing strekt zich uit tot aan de Schelde. Tijdens de Korte Keten fietsroute Kortrijk-Zuid rijg je de hoogtemeters aan elkaar. Verwacht geen kuitenbijters, wel gemoedelijke klimmende passages en zalige afdalingen.

Trage wegen

Het wandelnetwerk Land van Mortagne passeert de trage weg voor de hoeve. In en rond Sint-Denijs geniet je bijna de hele tijd van prachtige vergezichten op je wandeling.

Het Lijsternest in Ingooigem is het huis van Stijn Streuvels. Vanuit zijn bureau keek hij uit op Tiegemberg, de heuvel die in veel voorjaarsklassiekers voor scherprechter speelt. Alles ligt er nog alsof Streuvels er nog steeds rondwandelt. De schrijver ging bijna dagelijks wandelen in de glooiende velden rondom zijn woning. Vlakbij bevindt zich het Sint-Arnolduspark in Tiegem waar je kan genieten van een hoevepicknick van de Sterhoekhoeve.

Kampeermogelijkheden

Aan de andere kant van Tiegem bevindt zich het koffie- en theehuis Achiel en Hector waar je sinds kort ook kan overnachten in een ingerichte katoenen tent met opgemaakte bedden.

De eerdergenoemde Korte Keten fietsroute Kortrijk-Zuid doet de historische Hoeve Ten Rooden Duifhuize aan in Sint-Denijs. In de zomer bevindt zich hier op de binnenkoer Bar Provisoir. Een heel jaar lang staan rond de hoeve tentkampeerders en mobilhomes op Camping Zennijs. Ze kunnen gebruik maken van alle faciliteiten en zelfs kruiden plukken in de plukmoestuin voor op de BBQ. Deze zomer voegt Hoeve Ten Rooden Duifhuize nog een extra dimensie toe. Aan de overkant van de straat opent vanaf 10 juli een reuzemaïsdoolhof van wel twaalf voetbalvelden groot. In september wordt het doolhof in de weekends opengesteld voor mountainbikers.

Gepubliceerd op vrijdag, juni 18, 2021 door Marijn Follebout

Delen