Spaanse pinchos

Pinchos zijn Spaanse hapjes of tapas op een stukje stokbrood. Ze worden meestal koud gegeten en zijn dus perfect op voorhand te bereiden. Op die manier kan je samen met vrienden of je buren op de camperplaats genieten zonder ondertussen te moeten koken. De mogelijkheden en combinaties zijn eindeloos en kunnen aangepast worden aan ieders smaak en kookkunsten.

De basis is steeds een stukje stokbrood dat je met wat lookolie besprenkelt en even krokant laat worden onder de grill, op de barbecue of in een pan. Laat daarna je eigen fantasie werken en probeer verschillende combinaties uit op je pinchos.

Hier enkele voorbeelden die je ook op de foto ziet:

  • Gebakken scampi met olijfolie, harissa en rucola
  • Ibericoham met gebakken oesterzwammen, geroosterde pijnboompitten en rucola
  • Tonijnsla met blokjes tomaat en gehakte peterselie
  • Serranoham met geroosterde pijnboompitten en een zongedroogd tomaatje
  • Ansjovis met blokjes rauwe paprika
  • Gerookte zalm met gesnipperde ui en gehakte peterselie
  • Spaanse salami met een witte schimmelkaas en gegrilde paprika

Drink er een glas lekkere Spaanse wijn of cava bij.

Gepubliceerd op vrijdag, januari 15, 2021 door Wim Borghys

Delen