Smalle camper heruitgevonden

Met de Chausson X550 en de Challenger X150 presenteren beide zustermerken uit de Franse Trigano Groep hun visie op de populaire halfintegraal met smalle buitenbreedte. De naam is te danken aan de kruising tussen een buscamper en een standaard camper. Aan dit model ging twee jaar studiewerk en 100.000 kilometer aan tests vooraf.

Maten en gewicht: Compact is hij zeker: slechts 599 centimeter lang en 210 centimeter breed. Daarmee manoeuvreer je hem in nagenoeg elke parkeerplaats of smalle weg. De hoogte is 275 centimeter. Hij krijgt meteen een Fiat Ducato-motor van 140 pk en heeft een laadvermogen van maar liefst 800 kilo (MTM 3.500 kilo).

Exterieur: Het buitendesign is modern en chic. Zwarte en grijze vlakken wisselen elkaar af. De zijstijlen van de stuurcabine lopen door tot aan de achterwand. De opvallende 16 inch aluminium velgen, de leddagrijlichten en het panoramisch dakvenster benadrukken de sportieve kant. Veel van deze uitrusting maakt deel uit van het standaardpakket Exclusive Line. Dat omvat verder nog inklapbare zijspiegels, cabineverduistering, centrale vergrendeling van de celdeur, muggendeur en een tv-steun.

 Interieur: De binnenkant is verrassend ruim. De bekende smart lounge face à face-zithoek kan je ombouwen tot twee volwaardige zitplaatsen met gordel of tot een bed. Het elektrisch bedienbaar paviljoenbed van 190 op 140 centimeter schuift via aluminium geleiders langs de zijwanden. De badkamer strekt zich uit over de volledige achterwand. Ze omvat een ruime douche en een wegklapbare wastafel boven het toilet. Tegenover het keukenblok bevindt zich nog een grote hang- en legkast. Er is ook nog een kofferruimte voor stoelen en tafel, die zowel binnen als buiten bereikbaar is.

Nutsvoorzieningen: De vuil- en verswatertank zijn allebei 100 liter groot, is er een dieselverwarming van 4.000 W en een 134 liter grote AES-koelkast.

De camper zou in het najaar leverbaar zijn.

Gepubliceerd op zondag, maart 28, 2021 door Steven Durnez

Delen