Ruim, ruimer, ruimst

Hobby’s middenklasser krijgt er twee nieuwe indelingen bij. Uiterlijk herken je hem aan de vernieuwde striping. De kenmerkende grijze boord is wat minder nadrukkelijk aanwezig en krijgt enkele fijne lijntjes. Kenners herkennen er een vintage Hobby in.

Het interieur met de Taiga-meubelvariant baadt in een rustige sfeer, met lichtbruin voor de meubels en witte elementen voor deur- en kastkleppen. Nieuw is ook de woonwereld Pavarotti/Magnolia.  

De Excellent 460 SL heeft een vrij zeldzame indeling. Hij heeft achteraan een eindkeuken en aansluitend de badkamer. Helemaal vooraan, in de neus van de caravan, bevinden zich twee ruime twinbedden van 192 bij 82 cm. De zithoek situeert zich centraal in de indeling, tegen een zijwand. Naar wens kan je deze ombouwen tot een eenpersoonsbed. Ertegenover staan de grote kleerkast en koelkast. Deze indeling is duidelijk op maat van reizende koppels. Nog dit: heb je toch liever deze indeling met een centraal bed? Kies dan voor de 460 SF. 

Ook met twinbed maar op tandemas is de 803 cm lange 620 CL. Hij is 250 cm breed en heeft een MTM van 1.900 kg. Binnen is alles dus ruim in de overtreffende trap. Zo ook de rondzit die bijna een volledig vierkant beslaat. Languit een boek liggen lezen of tv-kijken is hier een evidentie. Je kan deze uiteraard ook ombouwen tot een tweepersoonsbed. De L-keuken sluit aan op het einde van de zithoek. Aan de overkant bevinden zich kleerkast en badkamer. De neus van de caravan omvat het twinbed.  

Gepubliceerd op donderdag, januari 14, 2021 door Steven Durnez

Delen