Prestigieuze design award voor Laika

De Ecovip Motorhome won in Duitsland de prestigieuze "Red Dot" award in de categorie "Product design - Motorhomes and Caravans".

Al meer dan 60 jaar wordt de Red Dot Award toegekend aan de beste producten van het jaar. Het internationale panel kent deze prestigieuze kwaliteitstitel alleen toe aan producten met een uitzonderlijk ontwerp. De concurrentie van dit jaar was bijzonder zwaar: aanvragen werden ontvangen uit meer dan 60 landen over de hele wereld.  

 

Het Laika Ecovip Space Concept viel bijzonder in de smaak bij het panel: een ontwerp van ruimtes gebaseerd op het idee van wooncomfort, met als doel reizigers een camper te bieden die om hen heen is gebouwd. Elke zone van de Ecovip Motorhomes is ontworpen om een unieke reiservaring te garanderen, te beginnen met de bestuurderscabine, waar de  2,17 m lange panoramische voorruit  niet alleen een volledig uitzicht maar ook veel licht. Bovendien zorgt de beperkte afstand tussen het stuurwiel en de voorruit  (-17 cm) voor een echt 360° zicht en een onvergetelijke rijervaring. 

In de woonkamer zorgt het grote rechter zijraam  standaard voor nog meer natuurlijk licht. De  ruime dinette  met aanpasbare ergonomische zitplaatsen en een grote zijbank  is geschikt voor maximaal 5 personen. Bovendien is de integratie tussen de bestuurderscabine en de woonkamer perfect dankzij de doorlopende lijn van wandunits en bekleding met een uniform ontwerp. 

Het slaapgedeelte is in detail bestudeerd om maximale optimalisatie van opbergruimte te bieden, met de ruimtebesparende opklapbare bedstap  en de handige  uittrekbare kledingkast. Bovendien maakt de multifunctionele toiletdeur het mogelijk om het slaapgedeelte te scheiden van de rest van het voertuig, wat een hoog niveau van privacy biedt. 

De nieuwe Ecovip Motorhomes, die afgelopen juni werden gelanceerd, zijn in totaal 9 modellen  die verschillende slapvarianten bieden: twee eenpersoonsbedden, centraal- of dwarsbed en zithoeken L-vormig of face-to-face (in DS-modellen).  

Gepubliceerd op maandag, april 19, 2021 door Steven Durnez

Delen