Nieuwe GR17 verkent paadjes langs Lesse en Lomme

De nieuwe GR17 volgt zowel Lesse als Lomme van brongebied tot monding. Met ook nog tien dagtochten biedt de topogids meer dan 360 kilometer wandelplezier in de Ardennen.

Een grote lus verbindt bron- en stroomgebieden van Lesse en Lomme met elkaar. Zo volg je beide rivieren van bron tot monding. De Lesse ontspringt in kreupelhout nabij Ochamps. De Lomme stroomt vanuit de hoogten van Libramont en vloeit in Éprave in de Lesse. Vandaar gaat het naar Anseremme, waar de Lesse uitmondt in de Maas. De GR17 loopt over nieuw tracé en over deeltrajecten van bestaande routes, zoals GR126, GR129, GR577 en GR151, en klokt af op dik 161 kilometer.

Als toetje verzamelt de topogids, die voorlopig enkel in het Frans beschikbaar is, nog tien andere ideeën voor dagtochten in Ardennen, Calestienne, Famenne en Condroz. Zo kan je de valleien van Our, Almache, Wéri, Marsolle of Masblette verkennen, alsook wandelen van kasteel tot kasteel. Onderweg passeer je dramatische rotsen, uitgestrekte bossen en ingeslapen Ardense dorpjes. En voel je je geregeld alleen op de wereld. In tegenstelling tot de GR17 zijn de tien dagtochten niet gemarkeerd, maar wel nauwkeurig beschreven. De daguitstappen variëren van 14,2 tot 25,7 kilometer. In totaal is de topogids goed voor 361,4 kilometer wandelplezier.

De topogids GR17 Wandelpad van Lesse en Lomme is te koop via de websites van Grote Routepaden en Les Sentiers de Grande Randonnée.

Gepubliceerd op woensdag, mei 5, 2021 door Tom Peeters

Delen