Leesvoer voor de tent: Het zoutpad (Raynor Winn)

Nadat Raynor Winn en haar man Moth hun huis verliezen, wagen ze zich aan een wandeling van duizend kilometer langs de Engelse kust. Deze opbeurende memoire beschrijft hun onderneming.

Voor Raynor Winn stortte het kaartenhuisje van hun leven in een week tijd in. Eerst verloor ze haar boerderij/B&B in Wales, daarna kreeg haar man Moth te horen dat hij terminaal ziek was. Even have- als hulpeloos, met rugzakken die ze amper kunnen tillen, begint het koppel aan een voettocht langs de Engelse zuidwestkust, over de oude paden van het ruim duizend kilometer lange South West Coast Path.

Onderweg maken ze alle beginnersfouten. Memorabel is de keer dat ze ‘s nachts in zeven haasten - en in hun ondergoed! - hun tent moeten verplaatsen omdat ze de tijden van de zee verkeerd ingeschat hadden. Herkenbaarheidsfactor 10. Tegelijkertijd genieten ze van de natuur en van mekaar en verschijnt er langzaam een lichtje aan het einde van de tunnel. Winns omschrijvingen van de woeste natuur zijn prachtig, de veerkracht van twee in het hoekje geduwde mensen hartverwarmend.

Het zoutpad: over oude wegen naar een nieuw begin is verschenen bij Uitgeverij Balans en onder meer te koop bij Standaard Boekhandel.

Gepubliceerd op vrijdag, februari 5, 2021 door Tom Peeters

Delen