Laika presenteert twee nieuwe Ecovip modellen

De Italiaanse fabrikant Laika surft mee op de populaire golf van compacte voertuigen.

In de vernieuwde Ecovip-reeks lanceert hij twee nieuwe modellen met een buitenlengte van 699 cm: de halfintegraal L3010 met dwarsbed en de integraal H3119 met twinbed. Beiden krijgen standaard een Fiat Ducato met 120 pk onder de motorkap en een dubbele verwarmde bodem. Het interieur ademt die typische Italiaanse sfeer en klasse. Het is een combinatie van warm hout met witte elementen.

Ecovip L3010

De L3010 combineert een dwarsbed met een maxisalon waar zes personen kunnen plaatsnemen. Hij heeft vier gehomologeerde zitplaatsen. Onder de lange zitbank naast de woonceldeur gaat een ruime bergkoffer schuil die van buitenaf bereikbaar is. Optioneel is een paviljoenbed te verkrijgen van 140 bij 186 cm.

De deur blijft toegankelijk wanneer het bed in gebruik is. De keuken met dubbele spoelbak krijgt een koelkast van 140l. In de badkamer – met volwaardige douche – kan je de deur gebruiken als scheiding met de slaapkamer.

Over slapen gesproken: een handige trap met twee vaste treden  - met verborgen schoenenlade - zorgt dat je makkelijk in en uit het bed stapt. Je kan de lattenbodems gebruiken in een ‘lounge’ opstelling. Handig tijdens het lezen van een boek of te genieten van de 32 inch led televisie. Innovatief zijn de uittrekbare kleerkast en schuiflade onderin het bed.

Ecovip H3119

Integraalliefhebbers met twinbed vinden hun gading in de Ecovip H3119. Hij geniet een groot maxisalon met vier gehomologeerde zitplaatsen (vijfde optioneel) en vier slaapplaatsen. De zithoek kun je naar smaak aanpassen dankzij de vele stofcombinaties. De handige tafel is in alle richtingen verschuifbaar. De keuken valt op met zijn dubbele spoelbak en afzuigkap.

Dankzij de dubbele verwarmde bodem, de XPS-isolatie van wanden, dak en vloer en de krachtige Truma 6 verwarming is hij ook een echte wintercamper. De comfortabele twinbedden (193/191 x 82 cm) krijgen houten lattenbodems met comfortabele ‘Ergonomy’ matrassen. Het bed boven de stuurcabine meet 190 bij 145 cm en verdwijnt volledig in het dak. 

Een dakluik, opbergruimte, verwarming, scheidingsgordijn, verstelbare leeslampjes en USB-poorten ontbreken niet. De garage van 212x124x121/97 is verlicht, verwarmd, geïsoleerd en voorzien van dubbele sloten.

Gepubliceerd op zaterdag, maart 20, 2021 door Steven Durnez

Delen